Aerul poluat schimb─â structura ADN-ului uman

in Studii 5 February 2015 622 Views

Într-un nou studiu, cercetatorii de la Universitatea British Columbia au căutat modificările genetice care au avut loc atunci când oamenii au fost expuși la poluarea atmosferică. Pentru acest studiu, cercetatorii au recrutat voluntari care au fost de acord să stea pentru două ore într-un acvariu de sticlă în care au introdus o anumită cantitate de smog pentru a imita nivelul de poluare din orașe, potrivit mnn.com.

air pollution

Subiec╚Ťilor participan╚Ťi li s-au recoltat dou─â probe de s├ónge: una ├«nainte de a fi expu╚Öi la smog ╚Öi a doua dup─â expunerea la poluare. Probele au fost identice pentru to╚Ťi participan╚Ťii la studiu. Dup─â expunerea la smog peste ADN s-a format un strat de molecule de metil.

Cercet─âtorii s-au gr─âbit s─â sublinieze c─â nu este suficient de clar ce efecte are pe termen lung aceast─â schimbare asupra s─ân─ât─â╚Ťii oamenilor. S-ar putea s─â nu aib─â vreun efect sau ar putea fi punctul de declan╚Öare a unor afec╚Ťiuni ca astmul, cancerul sau tulbur─ârile de comportament.

Urm─âtorul pas pentru cercet─âtori va fi s─â se uite la fiecare dintre aceste modele de gene modificate ╚Öi s─â ├«ncerce s─â ├«n╚Ťeleag─â ce efect ar putea avea schimbarea asupra s─ân─ât─â╚Ťii umane. Dac─â ei pot debloca acest mister, atunci ar putea descoperi rela╚Ťia dintre aerul poluat ╚Öi muta╚Ťiile maligne ale ADN-ului uman.

Citește și:

9 din 10 orașe din China depășesc limita de poluare

Solidaritate cu locuitorii din Sebeș care vor să scoată poluarea cu formaldehidă în afara orașului

New Delhi se întrece pe sine în poluare

Comentarii

comentarii