12 modalități prin care să îți faci afacerea mai verde în 2017

Dacă unul dintre scopurile tale pe anul ăsta este să fii mai „verde”, să duci o viață cu respect față de mediu, această rezoluție se poate extinde și la afacerea ta. Aceste măsuri vor salva mediul, dar vor economisi și bani. Iată câteva idei:

Modalități prin care să îți faci afacerea mai verde în 2017

Profită de lumina naturală

Dacă observi că nu este suficientă lumină în birou, nu te repezi să aprinzi becurile. Asigură-te că nu există corpuri de mobilă, draperii sau jaluzele care obstrucționează accesul luminii naturale. Așa vei economisi energie.

Investește pentru mai puțină energie consumată

Energia electrică ce se consumă într-un birou poate fi economisită dacă investești în temporizatoare și senzori de mișcare, astfel încât becurile să se aprindă doar atunci când este cineva în încăpere. În plus, schimbă și becurile cu unele care rezistă mai mult și produc mai multă lumină cu mai puțină energie. Ia în considerare echiparea fiecărei mese de lucru cu câte o veioză, mai ales dacă oamenii lucrează în ture sau la ore diferite și sunt puțini în încăpere. Încurajează-i să folosească veiozele în locul becurilor ce luminează toată camera.

Renunță la facturile emise pe hârtie

Pentru toate conturile bancare și utilitățile legate de afacerea ta, renunță la facturile pe hârtie și cere să-ți fie trimise pe email.

Printează doar ce e cu adevărat important

Înainte să dai print, asigură-te că acel document chiar merită să existe și pe o foaie de hârtie. Dacă nu, salvează-l în cloud. Și dacă ești sigur că trebuie să printezi, fă asta pe ambele părți ale hârtiei, iar dacă vrei ca afacerea ta să salveze niște copaci, printează pe hârtie reciclată. Și ca să te asiguri că comportamentul tău va fi împrumutat și de alți colegi, subalterni și parteneri, inserează în semnătura ta de la email un mesaj scurt în care să îi rogi să printeze doar ce e cu adevărat important.

Oprește electronicele

O altă regulă pe care ai putea să o propui în afacerea ta, ar fi ca fiecare angajat care părăsește locul de muncă să oprească și să scoată din priză electronicele. Sau, pentru unele dispozitive, să folosească „sleep mode”, astfel încât acestea se vor opri automat când nu sunt utilizate.

Ajustează temperatura

În birou nu trebuie să fie nici prea cald, dar nici prea rece, astfel încât toată lumea să se poată concentra la ce are de făcut. Așadar, vara mai ridică puțin temperatura aparatului de aer condiționat, iar iarna mai coboar-o.

Permite-le angajaților să lucreze de acasă

Pentru a economisi bani pentru afacerea ta, permite-le angajaților tăi să lucreze din când în când de acasă (poate chiar o dată pe săptămână). Așa vei economisi energie electrică, iar ei nu vor fi nevoiți să folosească mașina personală sau transportul în comun dus-întors.

Încurajează utilizarea bicicletei

Poți chiar să oferi niște premii angajaților care vin cel mai des cu bicicleta la serviciu și astfel să îi încurajezi și pe alții să facă asta.

Reciclează, refolosește, donează

Amenajează coșuri de gunoi speciale unde gunoiul să fie aruncat selectiv, inclusiv hârtiile inutile de la birou. Nu cumpăra cartușe noi pentru imprimantă, ci reîncarcă-le pe cele vechi și donează electronicele vechi.

Sprijină afacerile locale

Atunci când ai nevoie de servicii sau produse pentru afacerea ta, alege furnizorii locali pentru a reduce combustibilul cheltuit pe transport și alte resurse utilizate.

Folosește produse de curățenie ecologice

Alege din gama largă ce se găsește în magazine, în locul produselor chimicale dure.

Activități de team building

Atunci când vrei să faci o activitate cu toți cei implicați în afacere, renunță la clasicele team buildinguri și optează pentru unul verde. Faceți împreună curățenie într-o zonă plină de gunoaie sau plantați copaci.

spot_img

Ultimele știri