Începe campania „Afaceri pentru România sustenabilă”

În contextul crizei de sănătate generate de virusul Covid-19, cu toții am început să apreciem mai mult natura și să înțelegem importanța păstrării unui mediu curat. Pentru că una dintre modalitățile prin care putem face asta este să susținem afacerile sustenabile, dar și pentru că mare parte din business-urile mici au avut cel mai mult de suferit, Green Report dă startul campaniei „Afaceri pentru România sustenabilă”.

Vrem să spunem poveștile românilor ale căror afaceri au un impact minim asupra mediului, dar care contribuie la dezvoltarea comunităților în care se dezvoltă, care folosesc materiale naturale și satisfac o nevoie reală din piață. Vom acoperi cât mai multe domenii de activitate, de la cosmetice, alimente și vestimentație, până la transport, construcții și soluții de protecție a mediului.

Fără să facă parte dintr-o campanie, am mai scris de-a lungul timpului articole în care am promovat afaceri sustenabile din România, cum ar fi cel în care am spus povestea unui inginer care construiește case pasive, cel despre brandul Isara – care produce marsupii pentru copii, despre câțiva producători locali care fac cosmetice naturale, despre campania de crowdfunding pentru ochelarii Reglass – produși din plastic reciclat, despre Elsewhere – costumele de baie din materiale din plastic reciclat, despre Evertoys, singura bibliotecă de jucării din România sau povestea Bike Geek, atelierul unde îți transformi bicicleta într-una electrică.

Cetatea Şiria, Arad, Romania. Foto: Vlad Bagacian, Unsplash.

Vrem să continuăm să scriem astfel de materiale pentru a-i ajuta pe antreprenorii români. Dar și pentru a-i încuraja pe cei care dezvoltă afaceri noi să țină cont de prețul pe care îl plătește mediul pentru ideea lor și de ce lasă în urmă generațiilor următoare.

Dacă ai sau cunoști o astfel de afacere, ne-ar plăcea să îi spunem povestea în campania „Afaceri pentru România sustenabilă”. Scrie-ne la office@green-report.ro, oana.racheleanu@green-report.ro sau cosmin.zaharia@green-report.ro sau trimite-ne un mesaj pe pagina de Facebook.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii