AFM acordă 12 milioane de lei pentru închiderea a doua gropi de gunoi neconforme

in Legislatie, Poluare 24 March 2020 188 Views

Administraţia Fondului pentru Mediu a publicat pe 23 martie 2020, lista cu cele 2 dosare de finanțare depuse de unitățile administrativ teritoriale pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, în vederea aplicării prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Imagine de Pasi Mäenpää de la Pixabay

Astfel au fost aprobate cele două proiecte, depuse de Municipiul Orșova, județul Mehedinți, suma aprobată fiind de 2.540.566,23 lei, respectiv Comuna Tuzla, județul Constanța, aprobată pentru suma de  9.405.772,00 lei.

Necesitatea derulării acestui program vine din lipsa resurselor financiare la nivel local pentru închiderea depozitelor de deșeuri și urgentarea demersurilor în vederea conformării cu prevederile acquis-ului european şi a angajamentelor asumate prin sectorul de mediu.

Reducerea poluării este o prioritate pentru noi,  de aceea am depus eforturi în analiza dosarelor, mai ales în această perioadă dificilă, pentru că suntem preocupați de urgentarea finanțărilor acestor depozite neconforme”, a declarat președintele AFM, Mihail-Dan Dojană.

Până în prezent, a fost aprobată suma de  57.314.077,77 lei pentru 10 proiecte din totalul de 12 proiecte eligibile aflate pe Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Comentarii

comentarii