AFM anun╚Ť─â continuarea programului Rabla ╚Öi ├«n 2018

in Legislatie, Transport 10 November 201721 Views

Programul de ├«nnoire a parcului auto na╚Ťional va continua ╚Öi anul viitor, potrivit declara╚Ťiilor pre╚Öedintelui Administra╚Ťiei Fondului pentru Mediu (AFM), Cornel Brezuic─â.

Programul “Rabla” va continua cu siguran╚Ť─â ╚Öi la anul, pentru c─â tendin╚Ťa este de reducere a emisiilor de carbon. Este o cerin╚Ť─â a Uniunii Europene ╚Öi o obliga╚Ťie asumat─â de Rom├ónia, iar ma╚Öinile cu zero emisii reprezint─â o prioritate pentru orice stat membru. A╚Ťi v─âzut c─â multe capitale ├«╚Öi propun ca, p├ón─â ├«n 2020 ÔÇö 2025, s─â promoveze full electrice pe ╚Öosele”, a spus Brezuic─â, pentru Agerpres.

Acesta a exclus o nou─â suplimentare a fondurilor pentru acest an deoarece ÔÇŁdealerii nu vor putea s─â comercializeze ╚Öi s─â depun─â toat─â documenta╚Ťia p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului, adic─â p├ón─â ├«n 25 decembrie c├ónd se ├«nchide Trezoreria”.

Zi istorică pentru Rabla Clasic. 3.800 de prime de casare epuizate în 30 de minute

Pe 16 octombrie, ├«n numai 30 de minute, au fost epuizate 3.800 de prime de casare.┬áPe data de 11 octombrie Guvernul a aprobat majorarea bugetului Administra╚Ťiei Fondului pentru Mediu destinat programului de ├«nnoire a parcului auto pentru persoanel fizxice (Rabla Clasic ÔÇô n.r.) cu┬á25 de milioane de lei, adic─â┬á3.800 de prime de casare. De asemenea, potrivit unui comunicta al Ministerului Mediului, cumul├ónd bugetul ini╚Ťial al programului (180 milioane lei ÔÇô n.r.) cu aceast─â suplimentare, se estimeaz─â c─â Programul ÔÇ×RablaÔÇŁ destinat persoanelor fizice va avea aproximativ┬á25.000 de beneficiari, p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului.

Comentarii

comentarii