AFM anunță continuarea programului Rabla și în 2018

in Legislatie, Transport 10 November 201719 Views

Programul de înnoire a parcului auto național va continua și anul viitor, potrivit declarațiilor președintelui Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), Cornel Brezuică.

Programul “Rabla” va continua cu siguranță și la anul, pentru că tendința este de reducere a emisiilor de carbon. Este o cerință a Uniunii Europene și o obligație asumată de România, iar mașinile cu zero emisii reprezintă o prioritate pentru orice stat membru. Ați văzut că multe capitale își propun ca, până în 2020 — 2025, să promoveze full electrice pe șosele”, a spus Brezuică, pentru Agerpres.

Acesta a exclus o nouă suplimentare a fondurilor pentru acest an deoarece ”dealerii nu vor putea să comercializeze și să depună toată documentația până la sfârșitul anului, adică până în 25 decembrie când se închide Trezoreria”.

Zi istorică pentru Rabla Clasic. 3.800 de prime de casare epuizate în 30 de minute

Pe 16 octombrie, în numai 30 de minute, au fost epuizate 3.800 de prime de casare. Pe data de 11 octombrie Guvernul a aprobat majorarea bugetului Administrației Fondului pentru Mediu destinat programului de înnoire a parcului auto pentru persoanel fizxice (Rabla Clasic – n.r.) cu 25 de milioane de lei, adică 3.800 de prime de casare. De asemenea, potrivit unui comunicta al Ministerului Mediului, cumulând bugetul inițial al programului (180 milioane lei – n.r.) cu această suplimentare, se estimează că Programul „Rabla” destinat persoanelor fizice va avea aproximativ 25.000 de beneficiari, până la sfârșitul anului.

Comentarii

comentarii