AFM aplică prevederile deciziei Curţii de Justiţie a UE şi aprobă finanţarea pentru închiderea gropii de gunoi din Codlea

in Autoritati, Deseuri, Legislatie 3 September 2019 67 Views

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat dosarul de finanţare depus de Municipiul Codlea, din judeţul Braşov, pentru închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Suma aprobată în şedinţa Comitetului de Avizare al AFM din 27 august, pentru proiectul depus de Municipiul Codlea, este de 10,095 milioane de lei.

“În ședința Comitetului de Avizare din data de 27 august 2019, Administra ţia Fondului pentru Mediu a aprobat un dosar de finanțare depus de Municipiul Codlea, județul Brașov, pentru închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17”, se arată într-un comunicat al AFM.

Potrivit AFM, fondurile alocate sesiunii de finanţare pentru acest program este de 100 de milioane de lei, iar finanţarea se acordă în procent de până la 100% din cheltuielile eligibile.

Sesiunea de depunere a dosarelor de finanţare a fost prelungită până la data de 30 septembrie 2019, iar proiectele eligibile sunt cele din Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, furnizată de către Ministerul Mediului şi publicată pe site-ul AFM.

Comentarii

comentarii