AFM lansează Programul privind închiderea depozitelor de deșeuri neconforme

in Autoritati, Deseuri, Legislatie, Proiecte 5 April 2019 214 Views

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) aşteaptă în perioada 10 aprilie-10 iunie, depunerea dosarelor de finanţare pentru Programul privind închiderea depozitelor de deșeuri municipale neconforme.

Suma alocată sesiunii de finanțare a Programului este de 100 milioane de lei.

Necesitatea derulării acestui program vine din lipsa resurselor financiare la nivel local pentru închiderea depozitelor de deșeuri și urgentarea demersurilor în vederea conformării cu prevederile acquis-ului european şi a angajamentelor asumate prin sectorul de mediu.

“Obiectivul Programului îl reprezintă finanţarea acordată pentru închiderea depozitelor de deşeuri municipale neconforme, în aplicarea prevederilor deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, pronunţată în Dosarul C-301/17”, se arată într-un comunicat al AFM.

Solicitanţii eligibili sunt primăriile şi prefecturile. Sunt eligibile proiectele care vizează închiderea depozitelor neconforme şi care sunt pe Lista depozitelor de deşeuri municipale care trebuie închise, conform deciziei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Peste 1.100 de tone de deşeuri au fost colectate şi tratate de Recolamp în 2018

Lista depozitelor de deșeuri municipale care trebuie închise, furnizată de către Ministerul Mediului, va fi publicată pe site-ul AFM.

Comentarii

comentarii