AFM: ”Programul pentru dezvoltarea stațiilor de încărcare este în impas”

in Legislatie, Transport 17 May 201773 Views

Programul pentru dezvoltarea stațiilor de încărcare penru mașini electrice este într-un impas, a declarat, miercuri, în cadrul conferinței Electric Drive, Andrei Iorgulescu, director general Proiecte, în cadrul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Impasul a survenit în urma unor modificări legislative. Programul a demarat la sfârșitul anului 2016 și s-au depus aproximativ 50 de cereri de finanțare. Din păcate, analiza lor administrativă a concluzionat lipsa unor reglementări legale care să ne permită finalizarea acestor dosare de finanțare. Am promovat o modificare legilativă, care, în momentul de față, încă nu a fost aprobată. Sperăm ca în perioada următoare să reglementăm și chestiunea aceasta legată de acele dosare și, practic, să începem pe mai departe implementarea acestor proiecte”, a spus reprezentantul AFM.

Acesta a precizat că Ministerul Mediului are în lucru o nouă strategie pentru susținerea implementării de stații de încărcare. Potrivit acestuia, noua strategie urmărește implicarea și responsabilizarea autorităților și instituțiilor publice în dezvoltarea acestor proiecte. Adică să existe anumite obligativități în amplasarea de puncte de încărcare atunci cân se are în vedere construirea de clădiri și parcări noi.

Anul acesta avem în vedere lansarea a încă unei sesiuni de depunere de proiecte, dar încă nu pot să vă spun care sunt coordonatele noului program. Speram ca acea strategie de care am vorbit să fie pusă în practică spre a doua jumătate a anului”, a mai spus Iorgulescu.

Comentarii

comentarii