Agent Green, un nou ONG dedicat salvarii mediului

in Stiri 26 February 2009 100 Views

Incepand cu 3 martie 2009 o noua organizatie neguvernamentala non profit va investiga si va publica crimele asupra mediului inconjurator. Va urmari ca cei ce comit aceste crime si refuza dreptul la un mediu curat pentru generatiile viitoare sa fie sanctionati, iar agresiunile lor sa fie remediate. Organizatia se numeste „Agent Green” si va actiona impreuna cu oamenii, pentru natura, informeaza un comunicat de presa.

Portalul de internet www.agentgreen.ro va gazdui o aplicatie prin care oricine va putea sesiza crime de mediu pe care organizatia le va receptiona, le va verifica veridicitatea si le va transmite autoritatilor responsabile. Toate cazurile vor fi publicate pe site incepand cu 3 martie.

Domeniile principale de interes ale organizatiei sunt: conservarea biodiversitatii, schimbari climatice, transport durabil, eficienta energetica, gestionarea deseurilor, substante toxice, protejarea padurilor, protejarea apelor, bunastare animala, agricultura durabila si spatii verzi.

“Poate ca multi dintre noi am crezut sau am sperat ca resursele oferite de natura sunt infinite, dar astazi, exploatarea sa nechibzuita ne ameninta viitorul. Dreptul la un mediu curat este pentru toate fiintele, dar exista indivizi si entitati care il incalca fie pentru profit murdar, fie din nepasare. Este nevoie de eroi si de vizionari care sa asigure acest drept al tuturor la un viitor curat. Cred ca in fiecare dintre noi salasuieste un erou ce are nevoie doar de un impuls ca sa actioneze in aceasta directie”, se arata in decalaratia din comunicat.

Comentarii

comentarii