Agenţia Internaţională pentru Energie: emisiile globale de carbon vor atinge un nivel record în 2018

in Energie 22 October 2018 28 Views

Emisiile globale de carbon vor cre┼čte ┼či vor cre┼čte la un nivel record ├«n 2018, astfel c─â ┼čansele de atingere a obiectivului ce vizeaz─â limitarea cre┼čterii temperaturii mondiale sub pragul de 1,5 grade Celsius sau 2 grade Celsius s─â devin─â tot mai reduse, a anun┼úat directorul Agen┼úiei Interna┼úionale pentru Energie (IEA).┬á

Fatih Birol, directorul IEA, a declarat ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â organizat─â la Paris c─â datele pentru primele nou─â luni ale anului 2018 sugereaz─â deja o cre┼čtere record a emisiilor de carbon.

Potrivit unui raport publicat recent de ONU, omenirea ar trebui s─â opereze o serie de modific─âri ├«n ceea ce prive┼čte modul ├«n care consum─â energie, c─âl─âtore┼čte ┼či realizeaz─â construc┼úii, dac─â dore┼čte s─â ├«┼či ating─â obiectivul de limitare a ├«nc─âlzirii globale.

“├Ämi pare r─âu, am ve┼čti foarte proaste. Datele pe care le de┼úinem m─â fac s─â m─â simt cuprins de disperare”, a declarat Fatih Birol ├«n acea conferin┼ú─â de pres─â, organizat─â ├«n sediul Ambasadei Poloniei din Paris.

Polonia va g─âzdui negocierile organizate de ONU ├«n cadrul COP24 ├«n luna decembrie, ce vizeaz─â redactarea unei “c─âr┼úi de reguli” pentru a implementa istoricul Acord pentru clim─â semnat la Paris ├«n 2015. Acel acord a formulat o serie de obiective pentru a elimina treptat utilizarea combustibililor fosili ├«n acest secol, pentru o reorientare a industriilor c─âtre energii mai curate ┼či pentru a contribui la limitarea cre┼čterii temperaturii globale.

“Analiz├ónd datele din primele nou─â luni ale acestui an, observ─âm c─â emisiile din 2018 vor cre┼čte ├«nc─â o dat─â… emisiile globale vor atinge un record istoric. De aceea, ┼čansele de atingere a unor obiective at├ót de ambi┼úioase, dup─â p─ârerea mea, devin tot mai mici cu fiecare an, cu fiecare lun─â”, a ad─âugat Fatih Birol.

Emisiile de carbon ale sectorului energetic au crescut pentru al doilea an consecutiv

Comentarii

comentarii