Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Fermele din zgarie nori ar putea hrani planeta

Compania suedeză Plantagon vrea să construiască sere verticale asemenea zgârie-norilor (plantscrapers). Fermele organice din mediul urban vor funcționa cu un consum redus de energie și vor polua mai puțin decât fermele tradiționale, promit reprezentanții companiei.

agricultura verticala
Un viitor plantscrapper: uriașele ferme verticale urbane ar putea hrăni planeta

Plantago a lansat o campanie de crowdfunding pentru a construi clădirea-prototip numită World Food Building (Clădirea Hranei Globale) în orașul Linköping din Suedia. Ferma verticală ar putea produce 500 de tone metrice de hrană pe an.

Dacă totul merge bine, compania va construi și alte clădiri după același model. Zgârie-norii vor avea fațade de sticlă și 16 etaje care vor găzdui atât sere, cât și birouri. Clădirile vor fi eficiente energetic deoarece jumătate din energia utilizată pentru a produce hrană va fi redirecționată în sistemul de încălzire al birourilor.

În acest moment, agricultura tradițională este cea mai poluantă industrie la nivel global, după cea a energiei. Mai mult, producerea hranei vegetale consumă importante resurse: 70% din rezervele de apă de pe glob și 38% din totalul suprafeței planetei, conform unui raport din 2010.

Plantagon estimează că fermele lor verticale vor economisi cu 1.000 de tone metrice de dioxid de carbon și 50 de milioane de litri de apă mai mult ca agricultura tradițională.

Agricultură indoor: sera verticală în care cresc peste 80 de tone de verdețuri pe an

Agricultura verticală, o posibilă soluție la criza alimentară

Conform World Economic Forum, populația Terrei va atinge 10 miliarde până în 2050. Agricultura tradițională nu poate ține pasul cu acest ritm- criza alimentară globală afectează deja 108 milioane de oameni. Serele verticale oferă avantajul unui climat favorabil creșterii plantelor și fac economie de spațiu.

Agricultura verticală ar putea fi soluția la criza alimentară globală cauzată de creșterea rapidă a populației.  Noi creștem, dar Pământul nu. Fermele verticale pot face diferența”, spun reprezentanții companiei Plantagon.

Un arhitect italian combate poluarea printr-un proiect inovator: păduri verticale

spot_img

Ultimele știri