AIEA: Productia de energie nucleara va continua sa creasca in ciuda accidentului din Japonia

in Energie 26 July 2011 135 Views

Directorul general al Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Yukiya Amano (foto) a declarat, marti, ca productia de energie nucleara va continua sa creasca la nivel mondial, in ciuda accidentului petrecut la centrala nucleara Fukushima Daiichi din Japonia, potrivit Japantoday.com.

"Cu siguranta numarul reactoarelor nucleare va creste, chiar daca nu la fel de rapid ca inainte”, a precizat Yukiya Amano dupa intrevederea pe care a avut-o cu premierul nipon, Naoto Kan, la Tokyo. "Anumite tari, printre care Germania, si-au revizuit politica in domeniul energiei nucleare, dar numeroase altele sunt de parere ca au nevoie de reactoare nucleare, indeosebi pentru a lupta impotriva emisiilor de gaze cu efect de sera si a incalzirii climei. In consecinta, inainte de toate este important sa se garanteze securitatea instalatiilor nucleare", a adaugat acesta.

Yukiya Amano l-a asigurat pe premierul Kan ca AIEA va acorda Japoniei ajutor pentru indepartarea urmarilor accidentului nuclear din 11 martie 2011. Directorul general AIEA a vizitat luni zona Fukushima si s-a intanit cu victime ale contaminarii radioactive.

Majoritatea celor 54 de reactoare nucleare existente in Japonia sunt in prezent oprite pentru lucrari de intretinere ca masura de precautie.

Cosmin Zaharia

Citeste:

Zid antitsunami, construit in jurul unei centrale nucleare japoneze

Decontaminarea zonei de la Fukushima va dura zeci de ani

Centrala nucleara Hamaoka din Japonia, inchisa temporar

Comentarii

comentarii