VIDEO Airbus se preg─âte╚Öte de lansarea “taxiului” electric cu decolare vertical─â

in Business, Transport, Video News, Videonews 10 October 2017 418 Views

Airbus Helicopters a finalizat de curând primele teste pentru sistemul de propulsie al prototipului CityAirbus, un vehicul electric cu decolare și aterizare verticală, proiectat pentru mobilitatea aerului urban.

Airbus se pregătește de lansarea "taxiului" electric cu decolare verticală

 

├Än aceast─â faz─â de testare reu╚Öit─â, echipa CityAirbus a verificat cu performan╚Ťele individuale ale elicelor cu trac╚Ťiune, precum ╚Öi integrarea unit─â╚Ťii de propulsie cu dou─â elici, a motoarelor Siemens 100 KW electrice ╚Öi a tuturor sistemelor electrice.

CityAirbus este conceput pentru a transporta p├ón─â la patru pasageri c─âtre destina╚Ťii importante cum ar fi aeroporturile sau g─ârile ├«ntr-un mod rapid, accesibil ╚Öi ecologic.

Echipa de dezvoltare se a╚Öteapt─â s─â ├«nceap─â teste pe teren ├«n prima jum─âtate a anului viitor, iar primul zbor este programat pentru sf├ór╚Öitul anului 2018. La ├«nceput, vehiculul de testare va fi pilotat de la distan╚Ť─â, ulterior fiind manevrat de un pilot de ├«ncerc─âri.

CityAirbus va avea o vitez─â de croazier─â de 120 km/h. Ini╚Ťial va fi operat de un pilot pentru a u╚Öura certificarea ╚Öi acceptarea de c─âtre public, deschiz├ónd astfel calea c─âtre viitoarele opera╚Ťiuni complet autonome.

Comentarii

comentarii