VIDEO Airbus se pregătește de lansarea “taxiului” electric cu decolare verticală

in Business, Transport, Video News, Videonews 10 October 2017 440 Views

Airbus Helicopters a finalizat de curând primele teste pentru sistemul de propulsie al prototipului CityAirbus, un vehicul electric cu decolare și aterizare verticală, proiectat pentru mobilitatea aerului urban.

Airbus se pregătește de lansarea "taxiului" electric cu decolare verticală

 

În această fază de testare reușită, echipa CityAirbus a verificat cu performanțele individuale ale elicelor cu tracțiune, precum și integrarea unității de propulsie cu două elici, a motoarelor Siemens 100 KW electrice și a tuturor sistemelor electrice.

CityAirbus este conceput pentru a transporta până la patru pasageri către destinații importante cum ar fi aeroporturile sau gările într-un mod rapid, accesibil și ecologic.

Echipa de dezvoltare se așteaptă să înceapă teste pe teren în prima jumătate a anului viitor, iar primul zbor este programat pentru sfârșitul anului 2018. La început, vehiculul de testare va fi pilotat de la distanță, ulterior fiind manevrat de un pilot de încercări.

CityAirbus va avea o viteză de croazieră de 120 km/h. Inițial va fi operat de un pilot pentru a ușura certificarea și acceptarea de către public, deschizând astfel calea către viitoarele operațiuni complet autonome.

Comentarii

comentarii