Ajutor de stat: Undă verde pentru dezvoltarea infrastructurii de încărcare rapidă a mașinilor electrice din Germania

in Transport 14 February 20179 Views

Comisia Europeană a decis că inițiativa Germaniei de a dezvolta o rețea pentru încărcare rapidă a vehiculelor electrice în întreaga țară este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat.

mașini electrice

Vehiculele electrice pot oferi beneficii reale pentru societate, prin reducerea emisiilor nocive și a poluării fonice. Schema germană de sprijin va încuraja consumatorii și întreprinderile să utilizeze vehicule electrice. Aceasta va furniza infrastructura necesară, într-un mod rentabil, în conformitate cu normele privind ajutoarele de stat din UE ”, a declarat comisarul Margrethe Vestager, responsabil de politica în domeniul concurenței.

Costurile total se ridică la 300 de milioane de euro, pe parcursul a patru ani. Măsura promovează instalarea unor stații de încărcare de mare viteză, precum și extinderea infrastructurii existente. Schema este deschisă tuturor, inclusiv companiilor, persoanelor fizice și autorităților locale. Sprijinul va fi acordat progresiv printr-o procedură de licitație deschisă și transparentă.

De asemenea, beneficiarii sunt obligați sa folosească energia electrică provenită din surse de energie regenerabile.

Comisia consideră că această măsură va încuraja o absorbție semnificativă a vehiculelor electrice și, prin urmare, au o contribuție majoră la satisfacerea interesului comun de reducere a emisiilor și de îmbunătățire a calității aerului. Măsura va sprijini, de asemenea, Strategia europeană pentru o mobilitate cu emisii reduse, în special în ceea ce privește obiectivul de a accelera implementarea energiei alternative cu emisii reduse de transport și să contribuie la agenda de decarbonizare.

Această măsură de sprijin este de așteptat să stimuleze investițiile într-o piață care necesită în continuare stimulente înainte de a putea funcționa pe cont propriu. Comisia se așteaptă ca sprijinul financiar pentru construirea infrastructurii de încărcare să creeze condițiile necesare pentru expansiunea ulterioară a acesteia, fără nici un alt sprijin în viitor. Aceasta va încuraja, de asemenea, utilizarea vehiculelor electrice pe drumurile germane și europene.

Comentarii

comentarii