Brico Dépôt, al treilea retailer care renunță la lemnul ilegal de la Schweighofer

in Biodiversitate, Revista presei 10 March 2017256 Views

 

Brico Dépôt România este al treilea retailer de materiale de construcții care a încheiat colaborarea cu Schweighofer. Anterior, Hornbach și Leroy Merlin au anunțat că nu vor mai comercializa lemn ilegal de la procesatorul de lemn austriac. 

Brico Depot

foto: wwf.ro

Retailer-ul francez a anunțat că toate comenzile de produse către grupul austriac au fost sistate și că nicio comandă către aceștia nu va mai fi plasată. De asemenea, reprezentanții au spus că vor folosi serviciile altor furnizori care dețin certificare FSC.

„Dorim să oferim spre vânzare produse din lemn care au o sursă de proveniență 100% sigură, permițând clienților noștri să facă alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastră de produse este auditat în mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute și competente, cum ar fi FSC şi PEFC”, a declarat directorul general al Brico Dépôt România, Christian Mazauric.

Conducerea companiei a precizat că lucrează cu ONG-uri și alți actori ai industriei și societății civile pentru a rezolva cauzele defrișărilor pădurilor din România. Potrivit, reprezentanților Brico Dépôt, în decembrie 2016, compania a dezvoltat un parteneriat cu WWF (World Wildlife Fund). Prin acest parteneriat, lanțul de magazine francez s-a angajat să lucreze cu furnizori de lemn autorizat, care sunt preocupați de protejarea pădurilor virgine.

În ianuarie 2017, Hornbach a luat decizia de a nu mai colabora cu grupul austriac. La începutul lunii martie, Leroy Merlin a fost al doilea lanț de magazine care a renunțat la lemnul provenit din surse necertificate, procesat de Schweighofer.

 

Comentarii

comentarii