Aligatorii dintr-o rezervaţie din SUA au îngheţat cu nasul deasupra gheții (FOTO şi VIDEO)

in Biodiversitate 2 February 2019 227 Views

Aligatorii dintr-o mlaștină din statul american Carolina de Nord s-au lăsat din nou să se înghețe într-o poziție care le lasă nasul deasupra gheții.

George Howard, managerul Park Swamp, spune că 18 aligatori americani au înghețat luni noaptea și au rămas înghețați toată ziua de marți. El spune că aligatorii par să simtă când apa se află în punctul de îngheț și să-și bage nasul în aer “la momentul potrivit”.

Howard a spus că aligatorii congelați intră într-o stare similară cu hibernarea, denumită în engleză „brumation”. Este un fenomen specific animalelor cu sânge rece, prin care acestea își încetinesc metabolismul și pot să supraviețuiască fără hrană, potrivit Mother Nature Network.

“Este interesant să-i vedem cum ţin botul deasupra apei, ca să poată respira şi rezistă fără probleme chiar dacă îngheaţă apa. O tehnică de supravieţuire absolut uimitoare”, spune Howard.

Nu este pentru prima dată când acest fenomen a fost observat în rezervația din Carolina de Nord. S-a întâmplat și anul trecut, în luna ianuarie.

Shallotte River Swamp Park este o rezervație de reptile privată din Carolina de Nord, unde ajung mai ales aligatori salvați din captivitate și care nu ar supraviețui în sălbăticie.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/a-fost-atat-de-frig-in-carolina-de-nord-incat-aligatorii-au-inghetat-cu-boturile-la-suprafata-video_458497.html#ixzz5eHOL7ZqI

Comentarii

comentarii