Raport: Diferențele șocante între produsele alimentare ambalate convenționale și cele organice

in Eat Smart 8 March 2019 490 Views

Aproximativ 2.000 de substanțe chimice sintetice pot fi folosite în produsele alimentare ambalate tradiționale, în timp ce pentru produsele ambalate organice, numărul se ridică la 40, conform unui raport realizat de Environmental Working Group.

Conform analizei realizate de EWG, produsele alimentare ambalate convenționale conțin peste două mii de chimicale slab reglementate, în timp ce produsele ambalate organice permit utilizarea a mai puțin de 40 de chimicale sintetice în componența lor.

EWG a explicat că ingredientele permise în alimentele organice trebuie să fie dovedite sigure pentru consum și să nu aibă un impact negativ asupra mediului. În SUA, ele trebuie să fie aprobate de guvern și de experți independenți o dată la cinci ani.

În schimb, multe dintre chimicalele utilizate în mod obișnuit în produsele alimentare ambalate au fost asociate cu afecțiuni grave, inclusiv cancer.

Multe dintre aceste chimicale sunt considerate sigure de companiile chimice, producătorii alimentari sau de asociațiile profesionale din industrie. Experții estimează că prin lacune juridice, o treime dintre chimicale au fost aprobate pentru utilizare de părți terțe, nu de Administrația Alimentelor și Medicamentelor din SUA. Spre deosebire de alimentele organice ambalate, nu există cerințe privind evaluarea substanțelor chimice din produsele ambalate convenționale ținând cont de noile cercetări științifice.

Cele mai utilizate grupe de produse care conțin ulei de palmier

Conform raportului, unele arome din produsele alimentare convenționale sunt compuse din peste 100 de chimicale care nu apar pe etichetă. În contrast, doar aromele derivate din substanțe naturale pot fi folosite în produsele alimentare ambalate organice. De asemenea, aceste produse nu pot conține conservanți artificiali.

De asemenea, coloranții artificiali sunt interziși în alimentele ambalate organice, în timp ce produsele convenționale conțin numeroși coloranți artificiali, dintre care o parte sunt asociați cu afecțiuni grave.

Produsele organice nu pot avea în componență ingrediente care sunt dăunătoare mediului înconjurător. În schimb, alimentele ambalate tradiționale conțin deseori substanțe care au un impact semnificativ asupra mediului, fiind toxice pentru viața sălbatică, contaminând apele lumii sau contribuind la schimbările climatice.

Puteți afla multe detalii despre substanțele chimice toxice utilizate în mod comun în produsele alimentare ambalate convenționale aici.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii