Alimente traditionale si ecologice la Academia de Agronomie din Bucuresti

Bucurestenii sunt asteptati, astazi si maine, la prima editie din anul 2012 a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale.

Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice (ASAS), intre orele 9.00 – 18.00.

“Am numit aceasta editie Eminescu si bucatele vremii. Prima editie a targului din 2012 debuteaza in perioada 14-15 ianuarie, perioada in care aniversam nasterea poetului. Vom incerca sa aducem ceva din intamplarile si scrierile vremii, pe unde a trait si a poposit la masa Eminescu. Am incercat sa aflam ce se mai gaseste astazi in bucataria romanilor din ceea ce se pregatea prin locurile mentionate de Calinescu in vremea scolarului Eminescu si am descoperit reteta painii episcopului, o prajitura pregatita la targul nostru de doi gospodari din Sauceni, judetul Botosani’ , a declarat Eliza Maria Cosma, manager de proiect al Targului.

Spre deosebire de painea obisnuita, “Painea episcopului” contine nu doar faina si apa, ci si oua, zahar, stafide si migdale.

Alte specialitati prezentate la targul produselor ecologice sunt puica umpluta, sarmalele moldovenesti, poale-n brau, alivenci si prajitura “Domino”.

La actiunea din parcul ASAS sunt aduse si produse traditionale din carne, cum ar fi caltabos, toba, chisca, jumari, carne in untura la borcan, sunci fierte sau coapte, slanini afumate, in saramura sau fierte, sorici si carnati.

Mihai Diac

Foto: leiln.wordpress.com

spot_img

Ultimele știri