6 tipuri de alimente care vor fi în trend în 2018

in EcoLIFESTYLE 5 January 2018 179 Views

Poate că nu te-ai gândit că există un trend și la mâncare, dar unele publicații fac, totuși, previziuni în acest sens. În 2018, alimentele sănătoase primesc și mai multă atenție, ceea ce nu poate decât să ne bucure.

 6 tipuri de alimente care vor fi în trend în 2018

Murături și alimente fermentate

The Guardian prezice că aceste două categorii de alimente vor fi în trend în 2018. De câțiva ani, primesc o atenție sporită, însă acum vor avea acces mai ușor în casele celor care vor să mănânce sănătos, grație popularizării formulărilor precum „sănătatea intestinului” sau „microfloră”. Dacă murăturile și kefirul vor fi în trend, asta înseamnă că vor fi la mare căutare, deci le vor crește prețurile. Poți, însă, să faci chiar tu acasă murături, cel puțin. Poți să începi cu varză, prune, struguri sau ouă.

Ciuperci

Tot The Guardian notează că aztecii și egiptenii vedeau ciupercile ca pe o soluție pentru nemurire. În plus, un studiu recent realizat în Statele Unite a demonstrat că trei ciuperci pe zi pot preveni bolile de inimă, cancerul și demența. Ciupercile au și proprietatea de a ajuta corpul uman de a-și îmbunătăți abilitatea de a se adapta la stres.

Conserve de pește în ulei

Site-ul Bon Appétit anunță trendul alimentelor portugheze, printre care și pește sau fructe de mare în ulei de măsline, la conserve. Acestea ar fi mai sănătoase, pentru că au nevoie de mai puțin timp pentru a se dezvolta, deci au mai puține chimicale în corp, iar rețetele portugheze fac preparatele să fie și mai gustoase. Editorii site-ului ne recomandă să alegem mărcile Jose Gourmet sau Bela.

6 tipuri de alimente care vor fi în trend în 2018

Mâncarea marocană

Bucătăria marocană are la bază carne de vită, de capră și miel, pui și fructe de mare, năut, măsline, lămâi murate, uleiul nerafinate, fructe uscate și cuscus. Condimentele cele mai importante sunt cuminul, cardamonul și coriandrul, așa că va fi un trend foarte aromat.

Grow It Yourself (GIY)

Supermarketul canadian Loblaws prezice că din ce în ce mai multe persoane se vor orienta către a crește plante sau chiar legume singure, din preocuparea de a consuma alimente cât mai sănătoase. Fie că este vorba de câteva condimente sau de roșii crescute în ghiveci, trendul GIY va avea mai mulți adepți ca niciodată.

Proteine vegetale

Un trend început în anii trecuți și care va continua și în 2018 va fi diminuarea cantităților de carne consumate. La restaurante se servesc din ce în ce mai des feluri de mâncare fără carne, iar pe piață sunt foarte ușor de găsit proteinele vegetale, care pot înlocui carnea. Linte, năut, quinoa, fasole neagră sau roșie găsești aproape în orice magazin.

Comentarii

comentarii