Alte 500 de calculatoare refăcute din deseuri electronice, donate școlilor și ONG-urilor

Ateliere fără Frontiere lansează o nouă ediție a programului Assoclic prin care donează 500 de calculatoare organizațiilor neguvernamentale, școlilor, muzeelor și instituțiilor sociale care se înscriu în competiție cu un proiect de educație, reintegrare socială sau formare. Calculatoarele pe care le pot câștiga sunt recondiționate în atelierul social al AFF din echipamente IT vechi și deteriorate donate asociației. 

calculatoare

Pentru cele 500 de calculatoare din deseuri electronice, complete, disponibile în aceasta etapa, pot candida organizații non-guvernamentale (asociații, fundații, federații), școli, licee, instituții de învățământ acreditate (facultăți/universități), grădinițe, muzee de stat, biblioteci de stat și instituții sociale, care prezintă un proiect într-unul din domeniile eligibile:

  • educație prin acces la IT&C
  • integrare/ reintegrare socială care stimulează autonomia persoanelor asistate prin acces la IT&C
  • formare prin acces la IT&C sau alte proiecte care vizează un impact social în comunitate.

Regulamentul complet este disponibil aici iar înscrierea proiectelor se va face folosind acest formular. Termenul limită pentru înscrierea proiectelor este 24 aprilie 2015.

Din 2008 și până în prezent, 1.040 de proiecte au fost dotate cu un total de 5.373 de calculatoare prin intermediul programului Assoclic, ajutând astfel la alfabetizarea digitală, formarea și educarea a peste 120.000 de beneficiari.

Ateliere fără Frontiere este printre primele modele de business social cu o activitate bazată pe reciclare și inserția persoanelor din categorii defavorizate pe piața muncii. Atelierul are cinci puncte de lucru: dezmembrarea deșeurilor de echipamente electrice, recondiționarea calculatoarelor, ambalarea, controlul calității și livrarea. Majoritatea echipamentelor sunt colectate de la firme mari, AFF având peste 300 de clienți de la care vin 80% din calculatoarele atelierului.

În 2014, au fost recondiționate 3.470 de calculatoare și 1.393 de laptopuri. Aproape 2.000 de calculatoare și laptopuri au fost donate. Cantitatea totală de echipamente colectate în 2014 a fost de 94.588 de tone, iar cantitatea de deșeuri reciclate a fost de 69.569 de tone. Anul trecut, AFF a creat 16 noi locuri de muncă, în total au lucrat 34 de oameni la atelier.

Puteți citi și:

Întreprinderile sociale nu rezistă pe piață în lipsa legislației

Economia socială, șansa a 20 de mici producători de miere de pe Valea Barcăului de a intra pe piață

Cinci ateliere sociale care vor să salveze meșteșugurile

spot_img

Ultimele știri