Alum, investi╚Ťii de peste 14 milioane de dolari ├«n m─âsuri de protec╚Ťie a mediului

in Business, Energie 23 October 2018 22 Views

┬ş┬ş

Alum, parte a grupului Alro, continu─â programul de investi╚Ťii din acest an cu 14,4 milioane de dolari ├«n m─âsuri pentru protec╚Ťia mediului, procese tehnologice, reducerea consumului specific de abur, electricitate ╚Öi materii prime.

Am ├«nregistrat rezultate bune ├«n reducerea consumului de energie electric─â ╚Öi gaze ├«n ultimii cinci ani ╚Öi continu─âm s─â investim ├«n cele mai bune tehnologii disponibile, care vor sprijini ├«n continuare obiectivele noastre de ├«mbun─ât─â╚Ťire a consumurilor specifice, care vor avea, de asemenea, un impact ecologic pozitiv, ╚Öi de cre╚Ötere a competitivit─â╚Ťii generale a opera╚Ťiunilor”, a┬áspus Gheorghe Dobra, CEO Alum.

Astfel, în ultimii șapte ani Alum și-a redus consumul de gaze naturale cu 28%, iar în ultimii cinci ani consumul de energie electrică a fost redus cu aproape 20%.

În plus, consumul de apă industrială a scăzut, la rândul său, de aproape șase ori, în ultimii opt ani.

Pentru anul ├«n curs, reprezentan╚Ťii companiei au anun╚Ťat o investi╚Ťie de 1,7 milioane de dolari pentru cre╚Öterea eficien╚Ťei energetice.┬á

Alum este singurul produc─âtor de alumin─â calcinat─â din Rom├ónia, utilizat─â pentru ob╚Ťinerea aluminiului, ╚Öi de╚Ťine o rafin─ârie de alumin─â cu o capacitate de produc┼úie de 600.000 tone pe an.

├Än perioada 2009-2016, compania a investit 28 milioane dolari pentru a moderniza o parte din echipamentele existente, cu scopul de a face procesul de produc╚Ťie mai eficient ╚Öi de a respecta normele europene privind protec╚Ťia mediului. P├ón─â ├«n prezent, s-a ob╚Ťinut o reducerea cu 57% a emisiile de dioxid de carbon.

Alro, investi╚Ťii de 100 milioane de dolari pentru atingerea ╚Ťintei de zero de╚Öeuri ╚Öi zero emisii

Comentarii

comentarii