Alum, investiții de peste 14 milioane de dolari în măsuri de protecție a mediului

in Business, Energie 23 October 2018 35 Views

­­

Alum, parte a grupului Alro, continuă programul de investiții din acest an cu 14,4 milioane de dolari în măsuri pentru protecția mediului, procese tehnologice, reducerea consumului specific de abur, electricitate și materii prime.

Am înregistrat rezultate bune în reducerea consumului de energie electrică și gaze în ultimii cinci ani și continuăm să investim în cele mai bune tehnologii disponibile, care vor sprijini în continuare obiectivele noastre de îmbunătățire a consumurilor specifice, care vor avea, de asemenea, un impact ecologic pozitiv, și de creștere a competitivității generale a operațiunilor”, a spus Gheorghe Dobra, CEO Alum.

Astfel, în ultimii șapte ani Alum și-a redus consumul de gaze naturale cu 28%, iar în ultimii cinci ani consumul de energie electrică a fost redus cu aproape 20%.

În plus, consumul de apă industrială a scăzut, la rândul său, de aproape șase ori, în ultimii opt ani.

Pentru anul în curs, reprezentanții companiei au anunțat o investiție de 1,7 milioane de dolari pentru creșterea eficienței energetice. 

Alum este singurul producător de alumină calcinată din România, utilizată pentru obținerea aluminiului, și deține o rafinărie de alumină cu o capacitate de producţie de 600.000 tone pe an.

În perioada 2009-2016, compania a investit 28 milioane dolari pentru a moderniza o parte din echipamentele existente, cu scopul de a face procesul de producție mai eficient și de a respecta normele europene privind protecția mediului. Până în prezent, s-a obținut o reducerea cu 57% a emisiile de dioxid de carbon.

Alro, investiții de 100 milioane de dolari pentru atingerea țintei de zero deșeuri și zero emisii

Comentarii

comentarii