Ambasada Olandei premiază cel mai bun proiect de economie circulară din cadrul concursului The Circular Agriculture Challenge

Șase echipe de studenți români se luptă să câștige concursul The Circular Agriculture Challenge, organizat pe 22 iulie de Ambasada Olandei la București.

Tinerii au răspuns provocării și au venit cu idei creative de proiecte pentru economia circulară, în domeniul agro-alimentar. Acestea au teme precum transformarea deșeurilor ȋn resurse, colectarea și refolosirea reziduurilor alimentare ȋn agricultură, colectarea și refolosirea apei pluviale, conservarea ecosistemelor și tehnologizarea proceselor agricole.

Agricultura circulară este un concept care are la bază optimizarea procesului de producţie, astfel încât acesta să devină sustenabil, prietenos cu mediul înconjurător şi să minimizeze risipa de materie primă. Altfel spus, produce mai mult, folosind mai puţine resurse, încurajează reciclarea şi refolosirea.

Juriul, format din profesionişti de top din cadrul unor organizaţii din România şi Olanda, activi în sectorul de agricultură/economie circulară, a analizat proiectele finaliste și l-a selectat pe cel câștigător.

Premiul cel mare, ȋn valoare de 20.000 de lei, este asigurat de Ambasada Olandei la București și de partenerul concursului, retailer-ul Mega Image.

Pe 22 iulie, în parcarea Mega Image Concept Store Băneasa, cele șase echipe finaliste ȋși vor susține proiectele inedite într-un format interactiv și convingător, astfel încât la final vom afla care dintre acestea este ,,cel mai tare din parcare”.

Cele 6 echipe finaliste sunt (ȋn ordine alfabetică):

⋅ Agricultura Circulară ȋn Universitatea Mea – A.C.U.M., ASE București

⋅ Biotehnologie circulară și versatilă – SWEET BIOREFINERY, USAMVB Timișoara

⋅ FoodStars, USAMV București

⋅ Horticultură Circulară pentru Copii, USAMV București

⋅ Sere circulare, USAMV București

⋅ Throw to Grow, USAMV București

Evenimentul va fi transmis integral pe pagina de Facebook ,,Agricultură Performantă” (https://www.facebook.com/agriculturaperformantaRO/).

Olanda, unul dintre liderii mondiali în agricultură, şi-a propus ca, până în 2030, sistemul său agricol să devină, în totalitate, circular. Pentru a-şi atinge acest obiectiv, va colabora cu toţi partenerii săi internaţionali, inclusiv România.

spot_img

Ultimele știri