Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

FOTO. Amendă mare pentru o comună din Bihor care a permis depozitarea deșeurilor într-o arie protejată

Primăria comunei Batăr a fost amendată cu 100.000 de lei după ce comisarii Gărzii de Mediu Bihor au descoperit cantităţi foarte mari de deşeuri municipale depozitate în gropi clandestine. Unele din ele erau îngropate în albia râului Crişul Negru, arie protejată.

În localitatea Batăr, județul Bihor, în zona digului de protecţie al râului Crişul Negru, în albia minoră şi majoră, au fost identificate aproximativ 100 de metri cubi de deșeuri municipale amestecate, depozitate pe o suprafaţă de circa 5.000 metri pătrați. O parte erau acoperite de pământ şi împinse în albia râului Crişul Negru. În două alte localități, care aparțin de aceeași comună, au fost descoperite deșeuri altț 350 de metri cubi de deșeuri abandonate pe o suprafață totală de 20.000 de metri pătrați. Deșeurile erau menajere, plastice, hârtie-carton, textile, inerte, anvelope, voluminoase.

„Suprafeţele afectate de aceste abandonări de deşeuri se suprapune integral peste două arii naturale protejate de importanţă comunitară, ROSCI 0049 Crişul Negru şi ROSPA 0015 Câmpia Crişului Alb şi Crişului Negru”, a transmis Garda de Mediu Bihor.

Comuna Batăr a fost sancţionată contravenţional cu amendă contravenţională în valoare de 100 000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005. În plus, trebuie să igienizeze zonele până la sfârșitul lunii martie.

Primăria Batăr a mai fost amendată pentru fapte similare şi anul trecut, când a încasat o sancţiune de 30.000 de lei, pentru că a îngropat gunoaie. Atunci, comisarii de mediu au depistat un teren de circa 5.000 mp plin cu deşeuri.

„Având în vedere frecvenţa problemelor întâlnite, Garda de Mediu va supraveghea cu atenţie zona”, se mai arată în comunicat.

Citește și: 

1.200 de producători vor solicita dreptul de utilizare a mărcii „Produs în Arie Naturală Protejată”

Fierbinți-Târg. Platformă de deșeuri, în aria protejată Natura 2000

spot_img

Ultimele știri