Amenzi de pana la 50.000 de lei pentru constructiile ilegale de la malul Marii Negre

in Stiri 14 April 2011 129 Views

Constructiile ridicate la 300 de metri de linia de coasta vor fi demolate, potrivit unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern, ce prevede unele masuri de protectie in zona Marii Negre. 

De asemenea, proprietarii lor risca amenzi cuprinse intre 10.000 lei la 50.000 lei. Noua reglementare se va aplica atat in cazul constructiilor executate pe domeniul public, cat si pe cel privat. 

“Aceste constructii, care sunt ridicate in limita a 300 de metri liniari de la limita valului inspre mal, dupa 2001, si care sunt supuse legii 597/2001, vor suporta sanctiunile din vechea lege. Pentru toate constructiile care sunt in diverse stadii de executie sau pentru cele care ar urma sa se autorizeze in mod ilegal de acum incolo, sanctiunea pe care noi o introducem este demolarea respectivelor constructii”, a declarat ministrul Elena Udrea.

Modificarea a fost operata pentru a asigura cadrul legal pentru limitarea constructiilor realizate cu incalcarea prevederilor legale, pe domeniul public si privat, in conditiile in care autoritatile locale au continuat sa autorizeze lucrari de constructie in perimetru protejat, in perioada 2001-2010, desi Legea 597/2001 interzicea construirea in limita a 300 de metri liniari de la linia valului inspre mal.

Raluca Petrescu
 

Cititi si:

Salvati Dunarea: Proiectul de dezvoltare de la Sulina, printre cele mai mici probleme ale Deltei

Comentarii

comentarii