Americanii nu pot lua masuri impotriva incalzirii globale din cauza presedintelui Bush

in Business 26 September 2007 88 Views

Reprezentantii Casei Albe si ai Senatului American se vor intalni la sfarsitul acestei saptamani pentru a discuta despre combaterea incalzirii globale, informeaza Reuters, citat de Planet Ark.

In urma concluziilor summit-ului de la New York, oficialii europeni au incurajat autoritatile de mediu americane sa reduca emisiile de dioxid de carbon cu peste 80% pana in 2050. Liderii democratici ai Statelor Unite, care sunt de accord cu o legislatie aspra pentru marii poluatori si benefica pentru mediu, il indeamna pe presedintele George Bush sa fie receptiv la aceste schimbari si sa ia parte la discutiile care vor avea loc vineri.

La nivel mondial, SUA sunt cel mai mare generator de emisii cu efect de sera, ceea ce inseamna ca acordul lui Bush cu privire la o noua legislatie de mediu este imperios necesara.

"Fara noi masuri, Domnule Presedinte, eforturile celorlalte tari nu vor reusi sa impiedice efectele catastrofale ale incalzirii climatice", au spus purtatorul de cuvant al Casei Albe, Nancy Pelosi, si leaderul majoritatii din Senat, Harry Reid, intr-o scrisoare adresata lui Bush.

Reprezentantii Casei Albe, care se ocupa cu administrarea politicii de mediu au propus deja o varietate de programe cu privire la schimbarile climatice care asteapata doar acordul din partea presedintelui.
Evenimentul de vineri va avea ca invitati unii dintre cei mai mari poluatori din Anglia, Franta, Brazilia, China, Japonia, Rusia, Indonezia, Italia, Germania, Canada, Australia si Africa de Sud.

Foto: knowledge.rush

Comentarii

comentarii