Amsterdam: bărcile care circulă pe canalele orașului vor fi 100% electrice până în 2025

in Transport 22 October 2018 33 Views

Ambarca╚Ťiunile turistice care circul─â pe canalele ora╚Öului Amsterdam ╚Öi flota de autobuze vor fi 100% electrice p├ón─â ├«n 2025.

Cele 150 de ambarca╚Ťiuni turistice vor fi modificate, costurile ridic├óndu-se la 165,000 – 250,000 de euro per barc─â. O ambarca╚Ťiune obi╚Önuit─â are nevoie de aproximativ 66 de baterii. Conform estim─ârilor realizate de Paris Process on Mobility and Climate, operatorii de b─ârci vor ob╚Ťine profit din investi╚Ťia efectuat─â ├«n aproximativ 12 ani. Procesul de instalare a noilor motoare dureaz─â ├«n jur de 3 luni.

B─ârcile pot fi re├«nc─ârcate ├«n aproximativ 10 ore ╚Öi func╚Ťioneaz─â 2 zile ├«nainte de a avea nevoie de o nou─â re├«nc─ârcare. Bateriile realizate de Lithium Werks sunt litiu-fier-fosfat, acestea fiind mai durabile ╚Öi mai prietenoase cu mediul dec├ót bateriile litiu-ion sau plumb-acid.

Aceste baterii se ├«ncarc─â mai repede ╚Öi dureaz─â mai mult dec├ót multe alte tipuri de baterii litiu-ion. ├Än plus, materialul principal este fierul, care este mai abundent ╚Öi mai pu╚Ťin predispus la fluctua╚Ťii de pre╚Ť, spre deosebire de cobaltul folosit ├«n baterii litiu-ion.

Decizie istoric─â: O curte din Haga oblig─â guvernul olandez s─â reduc─â emisiile de carbon

Conform lui Arjan Kooijman, director E-ship, companie care converte╚Öte b─ârcile diesel ├«n b─ârci electrice, bateriile sunt echipate cu senzori care transmit date legate de performan╚Ť─â ├«napoi la sediul companiei de b─ârci. ├Än cazul ├«n care apa ajunge la baterie, aceasta este izolat─â, iar operatorii sunt avertiza╚Ťi prin intermediul unei alarme.

Amsterdam dore╚Öte s─â reduc─â consumul de energie cu 20% p├ón─â ├«n 2020 ╚Öi s─â creasc─â cu 20% utilizarea energiei regenerabile. Autorit─â╚Ťile ╚Öi-au propus ├«nc─â de acum 2 ani s─â transforme Amsterdamul ├«ntr-un ora╚Ö cu 0 emisii provenite de la transport p├ón─â ├«n 2025.

Green Report Shop Transport ECO

Amsterdam face parte din C40 Cities, o organiza╚Ťie care coordoneaz─â activit─â╚Ťile de combatere a schimb─ârilor climatice din 96 de centre urbane importante din jurul lumii. Amsterdam este unul dintre cele 27 de ora╚Öe ale lumii care au reu╚Öit s─â reduc─â emisiile de CO2 ├«n timp ce economia ╚Öi popula╚Ťia lor au crescut.

Comentarii

comentarii