Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

ANAR: Poluarea pe Dunare nu se confirma

Poluarea pe Dunare in amonte de Portile de Fier nu se confirma, in acea zona fiind vorba de aglomerari discontinue de alge si vegetatie uscata, pe o distanta de aproximativ 10 kilometri, au declarat reprezentanti ai Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR);

"Este un fenomen natural normal, care se produce in conditiile schimbarilor bruste de temperatura si a cresterii debitelor. In plus, curentii de pe mal au transportat vegetatie uscata catre zona centrala a albiei", au explicat specialistii ANAR.

Reprezentanti ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Mehedinti, impreuna cu Agentia Regionala pentru Protectia Mediului, s-au deplasat, luni dimineata, in zona afectata si au constatat ca nu se impun masuri speciale, deoarece aglomerarile de alge nu afecteaza biodiversitatea si nici traficul pe Dunare.

Autoritatile din Mehedinti au intrat luni in alerta cand pe Dunare, in aval de Orsova, s-a semnalat o posibila poluare cu produse petroliere. Inginerul-sef al sistemului de Gospodarire a Apelor Mehedinti, Ionita Cruceru, a declarat ca informatia nu se confirma si ca in zona s-a produs un fenomen des intalnit in acumularile de apa.

"Din cauza curentilor apei si a vantului puternic de la malul Dunarii s-au dislocat suprafete mari de alge si vegetatie verde. Cei care ne-au informat despre faptul ca o pata neidentificata, lunga de 10 kilometri, se apropie de barajul Portile de Fier I, nu au identificat aceasta masa verde vizibila de pe Drumul European 70", a precizat Cruceru.

Potrivit sursei citate, in fiecare toamna, pe Dunare pot fi observate astfel de "aisberguri" care
nu influenteaza negativ calitatea apei Dunare.

spot_img

Ultimele știri