Angajaţii de la Amazon intră în grevă pentru a cere companiei să ia măsuri împotriva schimbărilor climatice – VIDEO

Aproape o mie de angajaţi ai gigantului american Amazon cer companiei să adopte măsuri semnificative pentru frânarea schimbărilor climatice şi intenţionează să declanşeze o grevă motivată de această cerere în data de 20 de septembrie.

Cei mai mulți participanți sunt de la sediul Amazon Seattle, iar mulți dintre şi-au luat zile de vacanță pentru a participa, potrivit Wired.

„În calitate de angajați la una dintre cele mai mari și mai puternice companii din lume trebuie să ne asumăm responsabilitatea pentru impactul pe care afacerea noastră îl are asupra planetei”, se arată într-un comunicat al grupului.

Într-un clip postat pe reţelele de socializare se poate vedea cum angajaţi ai Amazon confirmă că nu se vor prezenta la lucru pe 20 septembrie, cu explicaţii de tipul „ceea ce face Amazon nu este bine”.

Greva angajaţilor companiei Amazon este totodată o susţinere a protestului convocat în aceeaşi zi de o mişcare a elevilor condusă de adolescenta activistă suedeză Greta Thunberg, care cere o acţiune urgentă împotriva încălzirii globale şi a schimbărilor climatice.

În aprilie peste 4.500 de angajaţi ai Amazon au cerut companiei să ia măsuri urgente privind schimbările climatice şi să reducă amprenta de carbon, renunţând la serviciile personalizate de cloud computing care sprijină industria de petrol şi gaze în extragerea combustibililor fosili.

Ei au susţinut, de asemenea, că Amazon nu a prezentat un plan la nivel de companie de a ajunge la emisii de carbon zero în termenele cerute de ştiinţă şi că obiectivul său de a avea energie 100% din surse regenerabile nu are un termen limită.

Grupul angajaţilor pentru dreptate şi climă a prezentat o propunere acţionarilor Amazon şi a strâns circa 8.200 de semnături solicitând fondatorului şi CEO al companiei, Jeff Bezos, să ia iniţiative împotriva schimbărilor climatice.

Grupul a scris pe blogul său că Amazon trebuie să se angajeze să reducă la zero emisiile de carbon până în 2030, pentru a evita dezastre climatice şi să fie în acord cu poziţia de lider mondial pe care o deţine.

spot_img

Ultimele știri