Angajații din birouri cu acces la natură, mai fericiți și mai creativi

in Business 27 November 2014 816 Views

S-a dus vremea cuburilor din birouri, acum angajații se bucură de spații largi, deschise în care lucrează. Dar, îmbunătățirile se axeaza în cea mai mare parte pe organizarea spațiului și mai puțin pe încorporarea naturii în viața biroului. Un studiu care se bazează pe experiența a 3.600 de angajați din birouri din opt țări arată că cei din spații mai apropiate de natură sunt mai eficienți și au o stare mai bună la birou. 

 

design1

 

Elementele naturale integrate în design-ul spațiilor de lucru au un impact pozitiv asupra bunăstării, productivității și creativității angajaților, arată studiul realizat în Danemarca, Franța, Germania, Olanda, Spania, Suedia, Marea Britanie și Emiratele Arabe Unite. Cei care lucrează în medii unde au acces la lumină naturală și la spații verzi au un nivel de confort cu 13% mai mare și sunt cu 8% mai eficienți decât angajații care au acces restricționat la natură.

 

design2

design3

 

Raportul scoate la iveală și cifre interesante referitoare la condițiile de muncă din birourile europene analizate. Peste 40% din anagajați nu au acces la lumină naturală în locul unde lucrează, mai mult de jumătate nu au acces la plante în biroul lor, iar 7% nu au o fereastă în apropiere.

Majoritatea angajaților din birouri locuiesc în mari metropole unde accesul la natură este din ce în ce mai limitat, dar rasportul arată o afinitate comună a acestora față de mediul înconjurător căruia îi simt lipsa. Companiile care promovează încorporarea naturii în birouri au angajați mai fericiți, mai productivi și au sănătate mai bună pe termen lung, mai arată cercetarea.

 

design4

design5

 

Raportul observă o tendință de creștere a companiilor care concep spații de birouri care iau în considerare lumina naturală, priveliștea, elementele naturale precum piatra sau lemnul și folosesc anumite culori care induc entuziasm, creativitate, productivitate și motivație, precum galben, albastru și verde care reprezintă conexiunea noastră cu natura.

 

design6

 

Fie că legătura cu natura la birou e reală sa simbolică, ea are un impact pozitiv asupra succesului companiei.

Sursa: designboom.com

Comentarii

comentarii