Angela Merkel îi promite Indiei un miliard de euro pentru mijloace de transport ecologice

in Autoritati, Impact, Politici verzi, Poluare, Transport 5 November 2019 43 Views

Cancelarul german Angela Merkel, care se află într-o vizită de trei zile în India, a promis că Germania va acorda un miliard de euro în decurs de cinci ani pentru mijloace de transport ecologice care să înlocuiască autobuzele disel din New Delhi.

Anun╚Ťul vine ├«ntr-un moment ├«n care poluarea a f─âcut ca aerul s─â fie at├ót de toxic ├«n New Delhi, ├«nc├ót oficialii au fost nevoi╚Ťi s─â declare o urgen╚Ť─â de s─ân─âtate public─â.

Ea a spus sâmbătă că oricine s-a uitat la poluarea din New Delhi va găsi argumente foarte bune pentru înlocuirea autobuzelor diesel cu autobuzele electrice.

De asemenea, a îndemnat New Delhi să lupte împotriva poluării, responsabilă de moartea prematură a sute de mii de oameni.

“Aceste autobuze diesel trebuie s─â fie ├«nlocuite de autobuze electrice ┼či oricine a sim┼úit poluarea din Delhi are argumente foarte bune pentru a pleda ├«n favoarea acestei ├«nlocuiri”, a ad─âugat Merkel, unul dintre primii oficiali str─âini care s-a exprimat public asupra polu─ârii din India.

Banii vor fi folosin╚Ťi pentru a finan╚Ťa proiectele de mobilitate urban─â ecologic─â concepute ├«n cadrul noului parteneriat germano-indian. Fondurile germane vor fi utilizate pentru finan╚Ťarea mai multor proiecte ecologice, inclusiv autobuzele electrice.

Merkel a asistat vineri la o parad─â al─âturi de premierul indian Narendra Modi. Niciunul dintre cei doi lideri nu purta masc─â, ├«n pofida intensit─â┼úii smog-ului ┼či avertiz─ârilor sanitare.

Nivelurile de particule fine ├«n suspensie cu diametrul sub 2,5 micrometri (PM 2,5) au ajuns vineri la aproximativ 500 de micrograme pe metru cub ├«n mai multe zone ale capitalei. Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii (OMS) recomand─â ca oamenii s─â nu fie expu┼či la niveluri de PM 2,5 care dep─â┼česc 25 de micrograme pe metru cub ├«ntr-o perioad─â de 24 de ore, deoarece microparticulele pot p─âtrunde ├«n pl─âm├óni ┼či chiar ┼či ├«n fluxul sangvin.

New Delhi, cu o popula┼úie de 25 de milioane de locuitori, a fost clasat ├«n ultimii ani printre ora┼čele cele mai poluate din lume. Principalele cauze sunt emisiile vehiculelor ┼či activit─â┼úile industriale, praful provenit de pe ┼čantiere ┼či arderea miri┼čtilor.

Comentarii

comentarii