Angela Merkel a inaugurat salonul auto de la Frankfurt

in Business 14 September 2007 221 Views

Cancelarul federal german Angela Merkel a inaugurat joi, 13 septembrie, cea de-a 62-a editie a celui mai mare salon auto din lume, IAA din Frankfurt, plasat in acest an sub deviza protectiei mediului.

IAA ""reprezinta oglinda capacitatii de inovatie a industriei germane de automobile"", care este ""un motor pentru cresterea economica si noi locuri de munca"" in tara, a declarat dna Merkel. ""Nu avem alta alegere decat aceea de a raspunde la problema luptei impotriva efectului de sera, a subliniat Merkel, in timp ce editia din acest an este axata pe ""masina verde"" (ecologica).

Angela Merkel si-a reafirmat preocuparea in legatura cu riscurile, provenite in special din China, de copiere a modelelor germane. Ea a explicat ca toate tarile trebuie sa respecte regulile comune. Dezvoltarea unei tari nu este posibila decat ""daca este protejata proprietatea intelectuala"", a mai spus cancelarul german.

IAA este consacrat in acest an masinii ""curate"". Constructori de automobile din intreaga lume au venit la salonul de la Frankfurt pentru a-si etala noile modele in acest domeniu, cu scopul afisat de a reduce emisiile de dioxid de carbon.

Comentarii

comentarii