Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Animalele din Romania ar putea avea propriul avocat

Avocatul  Marius Coltuc doreste sa stranga 100.000 de semnaturi pentru infiintarea institutiei “Avocatul animalelor” din Romania. Potrivit articolului 74 din Constitutie, initiativa legislativa apartine, dupa caz, Guvernului, deputatilor, senatorilor sau unui numar de cel putin 100.000 de cetateni cu drept de vot.

Cetatenii care isi manifesta dreptul la initiativa legislativa trebuie sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii, iar in fiecare din aceste judete, respectiv in municipiul Bucuresti, trebuie sa fie inregistrate cel putin 5.000 de semnaturi in sprijinul acestei initiative.

Avem nevoie de o suta de mii de semnaturi pentru infiintarea institutiei «Avocatul Animalelor» in Romania. Deja s-au strans 10.000 de semnaturi, insa ca acest demers sa poata fi pus in aplicare avem nevoie de ajutorul dumneavoastra”, a declarat avocatul.

Potrivit acestuia legea aprobata in Parlament nu rezolva problema, deoarece aceasta a fost pasata autoritatilor locale.

Eutanasierea acestora se va putea realiza dupa ce autoritatile locale consulta populatia prin sondaje de opinie, referendumuri sau adunari.Singurul lucru pe care-l face, de fapt, legea este sa ridice interdictia eutanasierii. Dar de aici pana la o solutie finala si bine cumpanita e cale lunga. In ceea ce-i priveste pe iubitorii de animale, rar am vazut atata isterie si absurditate ca in prestatiile lor. Ce ne propun ei? Nici mai mult nici mai putin decat sa lasam cainii pe strada. Pe cei care nu sunt agresivi, desigur. Si cum ii selectam pe cei agresivi de cei neagresivi?”, a adaugat Coltuc.

Care sunt atributiile avocatului animalelor

Probleme de drept de animale cuprind un spectru larg de abordari de la explorari filosofice ale drepturilor animalelor la discutii pragmatice cu privire la drepturile celor care folosesc animale, care au calitatea de a da in judecata atunci cand un animal este ranit intr-un mod care incalca legea, si ce constituie cruzimea legal legea animale intervine si afecteaza zonele cele mai traditionale ale legii -. inclusiv prejudiciilor, contractelor, penal si dreptul constitutional.

Drepturile animalelor este ideea conform careia intereselor de baza ale animalelor ar trebui sa li se acorde considerare similara intereselor fiintelor umane.

Sustinatorii abordeaza cauza din diferite puncte de vedere filozofice, dar cad de acord ca animalele trebuiesc vazute ca persoane legale si membre ale comunitatii morale, nu ca proprietati; de asemenea, nu trebuiesc folosite ca mancare, imbracaminte, subiecte de cercetare sau ca divertisment.

Legea animalelor este predata in 112 din cele 180 de scoli de Drept in Statele Unite ale Americii, in 8 astfel de scoli din Canada si este discutata, in mod obisnuit, in universitatile unde sunt cursuri de filozofie sau etica aplicata.

In iunie 2008, Spania a devenit prima tara care a introdus drepturile animalelor, cand un comitet parlamentar din mai multe partide politice a recomandat ca drepturile sa fie aplicate si marilor primate, in concordanta cu Proiectul Marilor Primate a lui Peter Singer.

Criticii aduc contraargumente conform carora animalele sunt incapabile de a intra intr-un contract social sau de a face alegeri morale si nu pot fi, asadar, privite ca posesoare de drepturi, o pozitie adoptata de filozoful Roger Scruton,

 

spot_img

Ultimele știri