ANRE: 90% din clădirile din România nu sunt eficiente energetic

in Business 12 June 2018 35 Views

90% din clădirile din România nu sunt eficiente din punct de vedere energetic, iar majoritatea acestora aparțin instituțiilor publice, potrivit informațiilor prezentate în cadrul unei conferințe organizate de Camera de Comerț Româno-Germană.

90% din clădirile din România nu sunt eficiente energetic

În Europa, 75% din totalul clădirilor sunt ineficiente energetic. Această cifră, în cazul României, este şi mai mare, ne apropiem de 90%. Este motivul pentru care a fost nevoie de o directivă europeană care să vină cu obligaţii ferme. Este foarte, foarte important ca autorităţile publice să vină cu exemple pozitive şi să facă investiţii în acest domeniu”, a declarat vicepreședintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, care s-a numărat printre speakerii evenimentului.

Acesta a precizat că Directiva europeană privind consumul energetic al clădirilor urmează să publicată în Jurnalul Oficial al Comisiei Europene.

Conform declarațiilor reprezentantului companiei GFR, Ștefan Opriș, clădirile publice din România reprezintă 64% din totalul imobilelor consumatoare de energie. Dintre acestea cele ineficiente sunt instituţiile de educaţie, care utilizează 354 kWh/mp/an, față de 200-250 de kWh/mp/an cât reprezintă consumul clădirilor din celelalte sectoare de activitate.

Comentarii

comentarii