ANRE: 90% din clădirile din România nu sunt eficiente energetic

in Business 12 June 2018 16 Views

90% din cl─âdirile din Rom├ónia nu sunt eficiente din punct de vedere energetic, iar majoritatea acestora apar╚Ťin institu╚Ťiilor publice, potrivit informa╚Ťiilor prezentate ├«n cadrul unei conferin╚Ťe organizate de Camera de Comer╚Ť Rom├óno-German─â.

90% din clădirile din România nu sunt eficiente energetic

├Än Europa, 75% din totalul cl─âdirilor sunt ineficiente energetic. Aceast─â cifr─â, ├«n cazul Rom├óniei, este ┼či mai mare, ne apropiem de 90%. Este motivul pentru care a fost nevoie de o directiv─â european─â care s─â vin─â cu obliga┼úii ferme. Este foarte, foarte important ca autorit─â┼úile publice s─â vin─â cu exemple pozitive ┼či s─â fac─â investi┼úii ├«n acest domeniuÔÇŁ, a declarat vicepre╚Öedintele┬áAutorit─â┼úii Na┼úionale de Reglementare ├«n Energie (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, care s-a num─ârat printre speakerii evenimentului.

Acesta a precizat că Directiva europeană privind consumul energetic al clădirilor urmează să publicată în Jurnalul Oficial al Comisiei Europene.

Conform declara╚Ťiilor reprezentantului companiei GFR, ╚śtefan Opri╚Ö, cl─âdirile publice din Rom├ónia reprezint─â 64% din totalul imobilelor consumatoare de energie. Dintre acestea cele ineficiente sunt institu┼úiile de educa┼úie, care utilizeaz─â 354 kWh/mp/an, fa╚Ť─â de 200-250 de kWh/mp/an c├ót reprezint─â consumul cl─âdirilor din celelalte sectoare de activitate.

Comentarii

comentarii