Antena 3: Romanii stau la cozi pentru a cumpara produse "eco" de Craciun

Inainte de Craciun s-au intors cozile din anii 80. Atunci se statea la salam cu soia. Astazi se sta la salam-eco. Nu e gluma. Cu trei zile inainte de Craciun sunt oameni care stau si cateva ore la coada ca sa cumpere produse traditionale de Craciun. Motivul? Ne este tot mai frica de aditivii din produsele pe care le gasim in comert. Producatorii de carne ne avertizeaza totusi: traditional nu inseamna intotdeauna fara E-uri.

Tot mai multi romani cauta pentru masa de Craciun produsele traditionale. Pentru ca nu mai au timp sa le faca acasa, incearca sa gaseasca in comert unele care sa se apropie de gustul cunoscut. Cu totii stiu de ce sa se fereasca: aditivii.
“A crescut exploziv numarul de alergii, de reactii ale omului fata de patrunderea unor molecule straine in organism. Pe de alta parte a crescut exploziv numarul de cancere. Ti se da un rahat glazurat si frumos colorat. Cam asta ar fi aditivul”, a explicat medicul Nicolae Bacalbasa.

Asa ca magazinele cu produse traditionale castiga teren, mai ales de sarbatori. In centrul Capitalei, oamenii stau la coada si cateva ore ca sa cumpere toba si carnati.

Tot ce este natural, este extrem de scump. Un kilogram de toba in hipermarket costa intre 15 si 25 de lei. La magazinul cu produse traditionale, preturile ajung si la 40 de lei pe kilogram.

Citeste mai mult pe Antena3.ro

spot_img

Ultimele știri