Anvelope speciale pentru mașini electrice, produse la Timișoara

in Business, Transport 25 August 2020 239 Views

Grupul german Continental produce în fabrica de anvelope din Timișoara modelul Conti.eContact, special construit pentru modele electrice. Mașinile electrice cântăresc mai mult decât cele convenționale, astfel încât au nevoie de anvelope speciale.

Vehiculele cu tracțiune electrică și hibridă sunt mai grele decât cele convenționale, pun mai mult cuplu pe drum atunci când se deplasează și, în mod ideal, ar trebui să fie mult mai silențioase pentru pasageri. Apoi, anvelopele trebuie să ofere siguranță pe drumurile umede și uscate, manevrare precisă, distanțe scurte de frânare, prevenire a acvaplanării, kilometraj maxim și, în special important pentru mașinile electrice, rezistență la rulare foarte scăzută.

Greutatea mai mare a acestor vehicule se reduce la bateriile lor ce cântăresc mai mult decât un rezervor complet de combustibil pentru un motor cu combustie internă. Vehiculele hibride nu au doar un motor, ci și un motor electric, plus un rezervor de combustibil și baterii puternice la bord.

Dezvoltatorii de anvelope de la Continental din Hanovra, Germania, au proiectat anvelope special pentru mașini electrice, autobuze și camioane, care sunt acum produse și la Timișoara.

Tehnologia ContiSilent

Greutatea suplimentară este compensată prin creșterea capacității portante a carcasei anvelopelor, așa cum este indicat în majoritatea acestor pneuri prin simbolul XL de pe peretele lateral.

Pentru rezistența foarte scăzută la rulare, Continental a dezvoltat un compus special care are un coeficient de frecare mai mic decât cel al compușilor pe bază de cauciuc. În plus, pentru reducerea zgomotului a fost dezvoltată tehnologia ContiSilent, care adaugă un compus de spumă în anvelopă.

Continental produce și anvelope pentru vehicule comerciale adaptate la motorizare electrică, cum ar fi Conti Urban HA3 pentru autobuze electrice de linie, dar are și produse pentru camioane electrice, cu un model de rulare și perete lateral special concepute.

Comentarii

comentarii