Vechiul aparat de aer condiționat, înlocuit și reciclat responsabil

in deseuri electronice 6 April 2019 790 Views

Cei care vor să-și înlocuiască aparatul vechi de aer condiționat cu unul nou, o pot face prin programul Daikin Buy Back. Aparatul este înlocuit și reciclat responsabil, iar clienții primesc o reducere de 400 de lei la achiziționarea unuia nou.

Numărul aparatelor de aer condiționat se va tripla până în 2050

Orice sistem de aer condiționat, indiferent de brand, poate fi schimbat în perioada 25 martie – 30 iunie 2019 prin intermediul Daikin Home Comfort Expert și a operatorilor locali ai Asociației Române pentru Reciclare-RoRec.

Aceștia se ocupă de preluarea și reciclarea responsabilă a vechiului sistem. Materiile prime secundare obținute în urma proceselor tehnologice se reintroduc în circuitul economic, prevenind irosirea resurselor primare, iar freonul, substanța nocivă pentru stratul de ozon din atmosferă, este eliminat în siguranță.

În schimbul aparatului vechi, la achiziționarea unui aparat Daikin performant (Ururu Sarara, Stylish, Emura, Perfera, Comfora sau Sensira), clientul primește o reducere de 400 de lei. Modelele selectate în campanie funcționează cu 80% energie regenerabilă din aer și 20% electricitate, având o eficiență energetică ridicată.

Prin această campanie, desfășurată pentru al doilea an consecutiv, Daikin atrage atenția asupra impactului major pe care un aparat vechi îl are pentru sănătatea utilizatorilor și încurajează reciclarea sa responsabilă, astfel încât să nu afecteze mediul înconjurător.

alecoair.ro

Deșeurile de echipamentele electrice şi electronice (DEEE), din care fac parte și aparatele de aer condiționat, înseamnă aparate de uz casnic, echipamente informatice şi de telecomunicaţii, echipamente de larg consum, echipamente de iluminat, unelte electrice şi electronice (cu excepţia uneltelor industriale fixe de mari dimensiuni), jucării, echipamente sportive şi de agrement (dacă funcţia originară a echipamentului se bazează pe electricitate).

Câteva lucruri interesante despre reciclarea DEEE-urilor

  • Reciclarea unui singur telefon mobil ar economisi suficientă energie cât să asigure funcţionarea unui laptop timp de 44 ore
  • Reciclarea unui monitor salvează 745 litri de apă potabilă şi previne generarea de aceeaşi cantitate de apă reziduală. Aceeaşi cantitate de apă este folosită pentru 10 duşuri
  • Un tub catodic al unui televizor poluează 50 de metri pătraţi de sol timp de 30 de ani Reciclarea unui frigider economisește 2.800 kg CO2, echivalentul a 13.000 km parcurși cu mașina.

Comentarii

comentarii