Apel de proiecte de mediu în valoare totală de 717.000 lei pentru ONG-urile din România

in Biodiversitate 25 April 2018 48 Views

Asociația Serviciul APEL lansează un program de finanțare de proiecte cu privire la impactul schimbărilor climatice, precum și de promovare a educației pentru dezvoltare durabilă în UE. În cadrul proiectului „There isn’t a PLANet B” vor fi acordate grant-uri în valoare totală de 717.600 de lei (aproximativ 154.000 de euro) pentru ONG-urile mici și mijlocii din România care activează în domeniul protecției mediului și îndeplinesc criteriile de eligibilitate.

“La nivel global, omenirea se confruntă deja cu efectele schimbărilor climatice – modificări dramatice de temperatură, evenimente meteorologice extreme, creșterea alarmantă a nivelului oceanelor. La rândul lor, acestea creează efecte în lanț, precum crize alimentare, urmate de conflicte și migrație”, se arată într-un comunicat al asociației.

Proiectul cu finanțare europeană „There isn t a PLANet B! Strategii câștigătoare și acțiuni mici pentru impact mare asupra schimbărilor climatice” vizează implicarea ONG-urilor la nivel local, regional și național în creșterea nivelului de conștientizare a opiniei publice privind impactul schimbărilor climatice și reducerea consecințelor pe termen lung.

Condiții de aplicare

Programul de finanțare vizează trei mari tematici, corespondente cu trei Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD):
1. Orașe și așezări umane sustenabile (ODD 11), cu focus la nivelul autorităților locale
2. Modele de producție și consum sustenabile (ODD 12), orientată către cetățeni și consumatorii individuali
3. Acțiune urgentă pentru combaterea schimbărilor climatice și a impactului acestora (ODD 13), vizând politici locale, naționale sau europene.

Proiectele pot include activități diverse, precum evenimente și conferințe publice, campanii de conștientizare, sesiuni de informare, maratoane, concerte, workshop-uri, sesiuni de training, creare website-uri sau aplicații etc., cu condiția ca activitățile să urmărească scopul și obiectivele apelului de propuneri.

ONG-urile mici și mijlocii sunt invitate să depună note conceptuale (idei de proiecte) direct pe platforma https://ro.noplanetb.net/ până cel târziu vineri, 25 mai 2018, ora 24.00.

Proiectele vor fi evaluate după criterii clare stabilite împreună cu finanțatorul proiectului „No PLANet B!”. Proiectele desemnate câștigătoare vor fi implementate cu asistență din partea Asociației APEL, atât financiar, cât și pe partea de management.

ONG-urile interesate să aplice la prezentul apel de propuneri vor avea la dispozție o sesiune de informare, care va fi organizată la pe data de 9 mai, ora 11:00, în București. Cei interesați sunt rugați să se înscrie trimițând un mesaj la proiecte@noplanetb.net pentru a primi detalii.

Comentarii

comentarii