BuyMySell, aplicația românească care îți permite să faci bani din deșeuri reciclabile

in Business, EcoLIFESTYLE, Slider homepage 30 April 2018 2,194 Views

Industria de reciclare din România este slab dezvoltată, iar colectarea și reutilizarea deșeurilor continuă să fie o provocare pentru autorități, cu o rată de reciclare printre cele mai mici din Europa, de 5%. Însă, persoanele care doresc să fie responsabile cu mediul și să colecteze ambalajele au la dispoziție o nouă aplicație care permite utilizatorilor să monetizeze deșeurile reciclabile.

BuyMySell

 

BuyMySell este o aplicație românească dezvoltată de Bogdan Marin, specialist IT, împreună cu o echipă de programatori, disponibilă deocamdată telefoanelor mobile cu sistem Android. Aplicația înlesnește legătura dintre cei care strâng deșeuri reutilizabile și firmele de reciclare. Odată ce utilizatorul dispune de o cantitate semnificativă de materiale reciclabile poate publica în aplicație stocul pe care îl are la un moment dat, iar operatorii pot licita pentru achiziționarea lor.

De asemenea, platforma ofera posibilitatea de a optimiza costurile de colectare, prin detalii complete referitoare la categoria de deșeuri, cantități și locații din zona de interes. Și mai mult decât atât, aplicația mai are o componentă, care permite tranzacționarea directă, fără intermediari, a unor produse autohtone cum sunt legumele și fructele.

Ne dorim să facilităm legătura directă dintre producător și consumator, producător și comerciant, și să susținem prin intermediul acestei aplicații business-ul local și micii producători. De asemenea, susținem îmbunătățirea mediului nostru înconjurător. În acest sens avem un proces bine definit, oferind posibilitatea persoanelor ce își doresc un venit în urma strângerii de materiale reciclabile, de a publica anunțurile cu stocurile aferente acestora”, spun creatorii aplicației.

Cum funcționează aplicația

Aplicația poate fi folosită cu două tipuri de cont, de vânzător sau de cumpărător. Astfel, contul de vânzător se adresează producătorilor sau persoanelor ce își doresc un venit din strangerea de materiale reciclabile. În această secțiune utilizatorul publică stocul său și așteptă ca un Cumpărător să liciteze pentru acesta și apoi acceptă oferta.

Contul de Cumpărător este conceput pentru comercianți sau un consumatori care doresc să achiziționeze produse direct de la producător sau companiilor din domeniul reciclării. Aici, utilizatorul are posibilitatea să filtreze stocurile din zona sa de interes și să liciteze pentru acestea.

Dezoltatorii aplicației menționează că ăn momentul acceptării ofertei de către Vănzator (Seller), datele de contact ale părților implicate în tranzacșie vor fi trimise automat către adresele de e-mail furnizate la momentul creării conturilor în aplicație.

Deșeurile care pot fi tranzacționare sunt: ulei alimentar, fier, tablă, plastic, hârtie, carton, PET-uri, sticlă, electrocasnice, precum și deșeuri neferoase (alamă, cupru, bronz, aluminiu, etc.).

Citește și: Ajutor de stat pentru industria de reciclare din România

Comentarii

comentarii