Aplicația „Let`s Do It!” lansează voluntariatul digital în România

in Business, Deseuri 26 August 2015 653 Views

“Let’s do it Romania!” a lansat miercuri aplicația de mobil “Let`s Do It!”, cu ajutorul căreia voluntarii pot oricând să marcheze deșeurile întâlnite în oraș sau în natură pe Harta Deșeurilor, pentru a fi apoi raportate către autorități și curățate în 30 de zile, conform legii. Fiecare voluntar va primi constant mesaje cu statusul sesizării, până când zona va fi curățată.

aplicatie

“Pentru primul an de la lansare ne dorim să implicăm cel puțin 10.000 de cetățeni și să primim în jur de 250 de sesizări pe fiecare județ și ne propunem ca minimum jumătate să fie soluționate. Numărul acesta va varia destul de mult pentru că sunt zone cu mai multe deșeuri sau cu mai puține deșeuri”, a spus Andrei Coșuleanu, director executiv “Let`s Do It, Romania!”. Acesta a adăugat că aplicația urmărește să crească și gradul de încredere al cetățenilor în instituțiile publice

Pe site-ul «Let`s Do It, Romania!» veți găsi, în curând, Harta Primăriilor Responsabile – locul în care ne dorim să apară fiecare autoritate publică locală din țară. Așadar, invităm toți voluntarii și susținătorii «Let`s Do It, Romania!» să descarce aplicația de mobil și să devină voluntari activi și implicați în curățarea României”, a mai spus Coșuleanu.

În afara aplicației de mobil disponibile gratuit pe Google Play și, în curând, și pe App Store, proiectul include și o platformă online. Fiecare sesizare include coordonatele GPS ale zonei raportate și detalii despre deșeurile identificate (componență, dimensiuni și orice alte detalii relevante). Toate aceste informații vor fi trimise automat autorității publice locale responsabile pentru curățarea zonei sesizate. Harta Deșeurilor este disponibilă online pe site după ce utilizatorul aplicației se loghează.

Aplicatia ‪‎«Let`s Do It» este un instrument extrem de util pentru toți românii care își doresc o Românie curată. Pe scurt: descarci aplicația din Apple Store sau Android Play, faci o poza unui morman de gunoaie, introduci detaliile și trimiți sesizarea. Coordonatele geografice sunt preluate automat și sesizarea este transmisă primăriei pe raza căreia se afla gunoaiele. Echipa «Let’s Do It Romania!» va urmări sesizarea până când deșeurile vor fi ridicate și zona curățată”, a explicat Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, prezentă în cadrul conferinței de lansare a aplicației mobile.

Proiectul a fost demarat cu ajutorul fondurilor obținute în campania de crowdfunding lansată de echipa “Let`s Do It, Romania!” în luna mai, care a atras, totodată, și susținerea companiilor private. Partenerul “Let`s Do It, Romania!” pentru dezvoltare este compania de software QUALITANCE, care a realizat aplicația și platforma, donând totodată câte un dolar pentru fiecare dolar strâns în campania de crowdfunding. Fondurile totale au fost estimate la aproximativ 40.000 de euro.

Printre companiile care au susținut campania se numără Castrol, Kaufland și Green Group.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare socială organizat în România. Din 2010 și până acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.000.000 de voluntari care au reușit să adune peste 2.000.000 de saci (peste 22.500 de tone de deșeuri), iar media de deșeuri reciclate pentru cei patru ani de proiect a ajuns la 31%. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

Citește și:

Românii pot semnala orice tăiere de pădure prin aplicația „Harta tăierilor de păduri”

Comentarii

comentarii