Apple investește 850 de milioane de dolari într-o fermă solară

in Business 11 February 2015 387 Views

Apple investește 850 de milioane de dolari pentru a contrui o fermă solară gigant. Compania va alimenta sediul propriu cu energia obținută, potrivit theverge.com.

13961174746_9af6883a9a_z

CEO-ul companiei Tim Cook a anunțat că Apple va lua decizii responsabile față de mediu, iar ca dovadă va construi o fermă solară de 1.300 de acri în Monterey, California. Energia va fi folosită pentru alimentarea noului sediu al companiei.

“Noi știm, la Apple, că schimbările climatice sunt reale. A trecut timpul vorbitului, e vremea pentru acțiuni”, a spus Cook. Pe lângă faptul că e o decizie responsabilă, ferma solară va aduce companiei economii în timp.

Apple colaborează cu First Solar pentru a construi ferma. First Solar este compania de la care Apple a cumpărat o fabrică foarte mare în Arizona unde va fi înființat un centru de comandă alimentat de asemenea cu energie solară. “Suntem încântați să continuăm pe drumul care face lumea mai bună decât cum am găsit-o”, a mai spus Cook.

Prin acest proiect, va fi generată o energie de 130 de megawați care poate alimenta 50.000 de locuințe medii. Energia va acoperi întreaga nevoie a companiei din California, adică Apple Campus 2, alte birouri ale companiei din California, centrul de date din Newark și 52 de magazine Apple din California.

First Solar a anunțat că parteneriatul pe 25 de ani încheiat cu Apple este cea mai extinsă înțelegere din industria solară prin care se asigură energie regenerabilă unui consumator corporate. Prin acest acord, aportul energiei solare în rețeaua energetică în California crește semnificativ.

Decizia a fost salutată și de ecologiști. Greeanpeace a anunțat într-un comunicat că una e să vorbești despre energie regenerabilă și alta e să pui în practică, așa cum a făcut Apple.

Puteți citi și:

Avionul alimentat exclusiv cu energie solară face ocolul Pământului în 120 de ore

Casa care stochează surplusul de energie solară termică pe care o produce

Comentarii

comentarii