Apple mizeaza pe software pentru planurile de ecologizare

in Business 18 January 2008 82 Views

Apple va face lumea mai verde prin modernizarea soft-urilor, in loc sa modernizeze hard-urile la iPhone, Apple TV si iPod Touch, arata PC Magazine, citata de Environmental Leader.

Soft-urile nu genereaza deseuri, otravire cu metale grele sau nori toxici. Acest lucru va deveni din ce in ce mai important pentru noile inovatii tehnologice. Dar Apple nu este singura companie care face inovatii verzi, doar are un sistem de marketing mai bun decat celelalte companii.

Bineinteles ca asta nu inseamna ca Apple nu lanseaza noi produse. Saptamana trecuta a fost lansat pe piata MacBook Air, care a atras aplauze chiar si de la Greenpeace.

“De data aceasta Apple este pe calea cea dreapta in ceea ce priveste produsele verzi”, arata reprezentantii Greenpeace pe site-ul ONG-ului. MacBook Air este un produs promitator intrat in cursa pentru un PC verde. Este un laptop care nu contine arsenic sau mercur, care trece peste standardele europene, ridicand stacheta pentru restul industriei.

Desi Apple a facut un pas inainte, organizatia Greenpeace a facut cateva comentarii, avand dubii in ceea ce priveste noul produs Apple: “MacBook Air contine mai putin PVC si BFR(brominated flame retardant) decat alte computere Mac, dar nu este scutit de aceste chimicale. Daca ar fi fost, Apple ar fi devenit probabil un lider ecologic”, arata comunicatul Greenpeace.

Comentarii

comentarii