Apple si Nokia isi extind programele de reciclare

in Deseuri 29 February 2008 67 Views

Apple a decis sa accepte si sa recicleze iPod-uri si telefoane mobile de orice marca fara sa pretinda vreo taxa, informeaza GreenerComputing. Anuntul vine la scurt timp dupa ce compania a fost trecuta, de catre revista Conde Nast Portfolion, in topul celor mai toxice 10 companii, in principal din cauza programului sau limitat de reciclare.

Apple ofera reciclare gratuita pentru orice computer , monitor sau alt echipament, dar numai cu conditia cumpararii unui computer sau monitor Apple.

Mai noul, gigantul IT va primi inapoi telefoane mobile si iPod-uri fara sa ceara alte achizitii si va oferi, de asemenea, o reducere de 10% pentru orice iPod nou la unul reciclat. Apple va primi si baterii de la produse Apple la orice magazine, gratuit. Procesul de reciclare se va desfasura doar in Statele Unite.

Totodata, Nokia isi extinde programul de reciclare oferind astfel de serivicii in mai multe locuri. Compania a lansat un program de primire a telefoanelor si accesoriilor in Africa de Est. Clientii pot duce produse ale oricarui producator de telefoane la centre de colectare din Kenya, Rwanda, Somalia, Tanzania si Uganda. Produsele vor fi transportate si reciclate in Europa.

Comentarii

comentarii