Aproape 100 de biciclisti in tinute business au defilat prin Bucuresti

in Business 29 April 2010 151 Views

Aproape 100 de persoane au mers joi la serviciu pe doua roti si imbracati la patru ace in cadrul evenimentului "Business pe bicicleta", organizat de JCI Bucuresti, in parteneriat cu asociatiile Bate Saua sa Priceapa Iapa si Green Revolution. Participantii au dorit sa le arate bucurestenilor ca bicicleta se asorteaza si cu o tinuta business si ca ar trebui folosita mai des ca mijloc de transport.

„Eu am mai fost la bike-walk luna asta pentru ca imi place sa merg cu bicicleta. Uneori ma deranjeaza cum se uita trecatorii la mine de parca bicicleta ar spune altceva despre mine, insa prefer atunci sa-mi pun castile in urechi si sa-mi vad de drum. E si pacat, pentru ca sunt unele dimineti atat de frumoase si e o placere sa te plimbi pe bicicleta”, a declarat Damari Movila, pentru Green Report, una dintre participante.

Organizatorii spera ca actiunea lor va reusi sa aiba impact si sa-i convinga si pe alti bucuresteni sa mearga pe bicicleta la serviciu. „Oamenii care ne vad sunt curiosi si surprinsi pentru ca e ceva nou pentru ei. Biciclistii ar trebui sa fie mandri si sa nu se rusineze de privirile altora”, a declarat George Culdea, presedintele Asociatiei Bate Saua sa Priceapa Iapa.

Unii dintre participanti si-au facut un obicei din a merge zilnic pe bicicleta la serviciu, dar si la plimbarile organizate ocazional de asociatiile de profil. „Eu merg zilnic pe bicicleta la serviciu, iar cand ajung o las in grija portarului. Oamenii mai fluiera cand ma vad in fusta pe bicicleta, dar fluiera si cand nu sunt pe bicicleta, asa ca nu e mare lucru”, a declarat Laura Pascu, angajata DRAFTFCB.

Traseul parcurs de biciclisti a fost Piata Victoriei – Soseaua Kiseleff – Parcul Herastrau. Unii participanti au venit cu bicicleta proprie iar cei care nu au avut au putut apela la bicicletele puse la dispozitie gratuit de catre Asociatia Green Revolution.

Proiectul isi propune crearea unei comunitati a oamenilor de afaceri, care sa identifice solutii pentru imbunatatirea infrastructurii dedicate bicicletelor si sa creasca popularitatea acestui mijloc de transport eco. Solutiile gasite vor fi aplicate atat direct, in mediul privat, cat si prin influentarea politicilor publice ale autoritatilor locale, prin promovarea rezultatelor proiectului.

Text de Carmen Albisteanu

Foto: Anita Vizireanu

Comentarii

comentarii