Aproape 30.000 de studenți, pe bicicletele studentObike în 2015

in EcoLIFESTYLE 27 November 2015 196 Views

studentObike, un proiect al Asociației Green Revolution, în parteneriat cu Raiffeisen Bank, anunță încheierea sezonului 2015, începând cu data de 27 noiembrie 2015. Aproape 30.000 de studenți au ales bicicletele studentObike ca mijloc de transport sau de recreere pe parcursul întregului an 2015.

studentObike 2015

Programul studentObike  promovează folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ în rândul studenților. Suntem prezenți în cele mai mari centre universitare din țară, pe axa principală de transport pentru studenți, pentru că ne dorim  să construim un comportament responsabil față de mediu și un stil de viață sănătos pentru tineri. Avem convingerea că, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea comunităților și ne bucurăm să vedem că numărul utilizatorilor studentObike este mai mare în fiecare an”, a declarat Corina Vasile, Director, Direcția Comunicare și Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

În cele peste 130 de zile de funcționare, centrele studenObike au înregistrat 28.979 de utilizatori. Astfel, în centrele din București, localizate în Complex Agronomie – Herăstrău, Politehnică-Rectorat și Politehnică-Regie, peste 14.000 de studenti au închiriat bicicletele studentObike. Studentii ieșeni au mers la centrul de închiriere de la Facultatea de Construcții în număr de aproape 5.000 și aproape 3.000 de studenți din Cluj au închiriat bicicletele galbene de la centrul de închiriere din Complexul Hașdeu. Peste 5.000 de studenți din Timișoara au închiriat și ei bicicletele galbene de la centrul aflat în Campusul Universității de Vest, iar peste 1.500 de studenți din Ploiești  – Facultatea Petrol și Gaze s-au plimbat cu bicicletele în sezonul 2015.

După cinci ani de studentObike, ne bucurăm să constatăm că tot mai multi studenți au început să folosească bicicleta în drumurile lor de la cursuri, la biblioteca sau spre locuri de relaxare și să conștientizeze că este o modalitate foarte simplă de a avea grijă de sanătatea lor, dar și de mediul înconjurător. Le mulțumim celor peste 30.000 de utilizatori și îi așteptăm plini de energie și anul viitor”, a declarat Raluca Fiser, Presedinte Asociația Green Revolution.

În anul 2015, centrele “studentObike’’ au putut fi găsite în 5 orașe și 7 locații, după cum urmează:

  • București – Campus Regie – 60 biciclete
  • București – Campus Agronomie – 60 biciclete
  • București – Campus Politehnică – 40 biciclete
  • Iași – Campus Tudor Vladimirescu – 60 biciclete
  • Timișoara – Universitatea UVT & Campus Agronomie – 60 biciclete
  • Ploiești – Campus Universitatea Petrol și Gaze – 40 biciclete
  • Cluj – Campus Hașdeu – 30 bicicletestudentObike 2015

Studentii au putut folosi bicicletele, atat in campusul universitar, cat si in afara acestuia, de luni pana vineri, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Comentarii

comentarii