Produc─âtorul aparatelor Arctic a fost desemnat, din nou, lider al industriei electrocasnicelor sustenabile

in CSR 27 November 2020 73 Views

Compania Ar├želik a fost numit─â┬áLider al Industriei┬á├«n categoria de electrocasnice sustenabile, pentru al doilea an consecutiv, ├«n cadrul Indicelui de sustenabilitate Dow Jones, care evalueaz─â performan╚Ťele celor mai mari companii din lume ├«n ceea ce prive╚Öte sustenabilitatea.┬á

“Am devenit neutri ├«n ceea ce prive╚Öte emisiile de carbon ├«n produc╚Ťia global─â din 2019 ╚Öi 2020, datorit─â proiectului de finan╚Ťare a carbonului pentru frigidere eficiente din punct de vedere energetic, din Turcia. ├Än cadrul acestuia, la Ar├želik, am ob╚Ťinut un credit de 305.407 de tone de carbon VCS (Standard de carbon verificat) care a fost utilizat pentru a compensa emisiile de gaze cu efect de ser─â globale, directe ╚Öi indirecte (Scopul 1 ╚Öi 2) din 2019 ╚Öi 2020”, a spus Hakan Bulgurlu, CEO Ar├želik.

El a ad─âugat c─â ├«n urm─âtorii ani, compania pe care o conduce pl─ânuie┼čte s─â investeasc─â ├«nc─â 50 de milioane de dolari ├«n energie regenerabil─â ╚Öi eficien╚Ť─â energetic─â. De asemenea, va continua s─â dezvolte produse prietenoase cu mediul, s─â ├«┼či canalizeze eforturile c─âtre o produc╚Ťie eficient─â din punct de vedere al consumului de ap─â ╚Öi energie ╚Öi s─â implementeze proiecte sociale pe tot globul.

├Än Rom├ónia, compania de┼úine o fabric─â ├«n G─âe┼čti ┼či o alta la Ulmi pentru brandul Arctic.

ÔÇ×├Än calitate de lider al pie╚Ťei de electrocasnice din Rom├ónia, avem o responsabilitate uria╚Ö─â privind modul ├«n care ne desf─â╚Öur─âm activitatea ╚Öi amprenta pe care o l─âs─âm asupra mediului ├«nconjur─âtor. Am integrat sustenabilitatea ca parte vital─â a modelului nostru de business, iar unitatea de produc╚Ťie de la Ulmi, singura fabric─â 4.0 din Rom├ónia, reprezint─â angajamentul nostru ├«n aceast─â direc╚Ťie. Industry 4.0 nu ├«nseamn─â numai tehnologii robotizate ╚Öi inteligen╚Ť─â artificial─â, ci reprezint─â, ├«n primul r├ónd, sustenabilitate ╚Öi un viitor mai bun pentru genera╚Ťiile viitoare. Axat─â pe utilizarea eficient─â a resurselor ╚Öi pe solu╚Ťii economice circulare, unitatea noastr─â de la Ulmi contribuie semnificativ la lupta ├«mpotriva schimb─ârilor climatice, fiind singura fabric─â din Rom├ónia care de╚Ťine certificarea LEED Platinum, document care atest─â cele mai ├«nalte performan╚Ťe ├«n domeniul produc╚Ťiei sustenabileÔÇŁ, a declarat Murat B├╝y├╝kerk, CEO Arctic.

Ar├želik, care continu─â s─â gestioneze studii de pionierat ├«n privin╚Ťa combaterii schimb─ârilor climatice, ╚Öi-a publicat deja obiectivele pentru 2030. ├Än al 12-lea raport de sustenabilitate, compania a precizat c─â va pune ├«n func╚Ťiune un sistem de energie regenerabil─â de 15 MW, ├«n propriile instala╚Ťii de produc╚Ťie, p├ón─â ├«n 2030.

Ar├želik, care ├«n 2019 a folosit 100% energie verde, pentru opera╚Ťiunile sale din Turcia ╚Öi Rom├ónia, ├«╚Öi propune s─â utilizeze 100% energie regenerabil─â ├«n toate fabricile sale, p├ón─â ├«n 2030. De asemenea, Arcelik ╚Öi-a propus s─â scad─â consumul de energie utilizat pentru producerea fiec─ârui produs cu 45% p├ón─â ├«n 2030 (comparativ cu m─âsur─âtorile din 2015, ├«n fabricile din Africa de Sud, Rusia, Turcia, Rom├ónia, China, Thailanda ╚Öi Pakistan).

Ar├želik, prima ╚Öi singura companie industrial─â din Turcia care de╚Ťine dou─â centre de reciclare DEEE (De╚Öeuri de Echipamente Electrice ╚Öi Electronice), a reu╚Öit, ├«n ultimii ╚Öase ani, s─â realizeze economii de energie de 315 GWh ╚Öi de ap─â de 6,4 milioane de tone, prin ├«nlocuirea produselor vechi cu unele mai eficiente din punct de vedere al consumului, indiferent de marc─â. Produsele vechi colectate de pe pia╚Ť─â sunt trimise c─âtre centrele DEEE Ar├želik unde sunt reciclate.

Economiile generate sunt echivalente cu consumul zilnic de energie electric─â din aproape 39 de milioane de gospod─ârii ╚Öi consumul zilnic de ap─â din 7,9 milioane de locuin╚Ťe. Prin reciclarea acestor de╚Öeuri, 155.000 de tone de emisii de CO2 nu au mai ajuns ├«n atmosfer─â.

Arctic este parte din grupul Ar├želik din anul 2002, perioad─â ├«n care ╚Öi-a crescut semnificativ at├ót cifra de afaceri, c├ót ╚Öi capacitatea de produc╚Ťie.

Compania de╚Ťine cea mai mare fabric─â de electrocasnice din Europa continental─â, unitatea de la G─âe╚Öti produc├ónd p├ón─â ├«n prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, de╚Ťine ╚Öi singura fabric─â Industry 4.0 din Rom├ónia ╚Öi una din pu╚Ťinele din Europa, fabrica din Ulmi, D├ómbovi╚Ťa, av├ónd o capacitate de produc╚Ťie de 2.2 milioane de unit─â╚Ťi pe an.

Cite┼čte ┼či:

127 de organiza╚Ťii la nivel mondial au fost implicate ├«n Ziua Interna╚Ťional─â a Recicl─ârii De╚Öeurilor Electronice
Vodafone își asumă un nou angajament: nivel net zero al emisiilor de dioxid de carbon până în 2040

Comentarii

comentarii