Producătorul aparatelor Arctic a fost desemnat, din nou, lider al industriei electrocasnicelor sustenabile

Compania Arçelik a fost numită Lider al Industriei în categoria de electrocasnice sustenabile, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Indicelui de sustenabilitate Dow Jones, care evaluează performanțele celor mai mari companii din lume în ceea ce privește sustenabilitatea. 

„Am devenit neutri în ceea ce privește emisiile de carbon în producția globală din 2019 și 2020, datorită proiectului de finanțare a carbonului pentru frigidere eficiente din punct de vedere energetic, din Turcia. În cadrul acestuia, la Arçelik, am obținut un credit de 305.407 de tone de carbon VCS (Standard de carbon verificat) care a fost utilizat pentru a compensa emisiile de gaze cu efect de seră globale, directe și indirecte (Scopul 1 și 2) din 2019 și 2020”, a spus Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik.

El a adăugat că în următorii ani, compania pe care o conduce plănuieşte să investească încă 50 de milioane de dolari în energie regenerabilă și eficiență energetică. De asemenea, va continua să dezvolte produse prietenoase cu mediul, să îşi canalizeze eforturile către o producție eficientă din punct de vedere al consumului de apă și energie și să implementeze proiecte sociale pe tot globul.

În România, compania deţine o fabrică în Găeşti şi o alta la Ulmi pentru brandul Arctic.

„În calitate de lider al pieței de electrocasnice din România, avem o responsabilitate uriașă privind modul în care ne desfășurăm activitatea și amprenta pe care o lăsăm asupra mediului înconjurător. Am integrat sustenabilitatea ca parte vitală a modelului nostru de business, iar unitatea de producție de la Ulmi, singura fabrică 4.0 din România, reprezintă angajamentul nostru în această direcție. Industry 4.0 nu înseamnă numai tehnologii robotizate și inteligență artificială, ci reprezintă, în primul rând, sustenabilitate și un viitor mai bun pentru generațiile viitoare. Axată pe utilizarea eficientă a resurselor și pe soluții economice circulare, unitatea noastră de la Ulmi contribuie semnificativ la lupta împotriva schimbărilor climatice, fiind singura fabrică din România care deține certificarea LEED Platinum, document care atestă cele mai înalte performanțe în domeniul producției sustenabile”, a declarat Murat Büyükerk, CEO Arctic.

Arçelik, care continuă să gestioneze studii de pionierat în privința combaterii schimbărilor climatice, și-a publicat deja obiectivele pentru 2030. În al 12-lea raport de sustenabilitate, compania a precizat că va pune în funcțiune un sistem de energie regenerabilă de 15 MW, în propriile instalații de producție, până în 2030.

Arçelik, care în 2019 a folosit 100% energie verde, pentru operațiunile sale din Turcia și România, își propune să utilizeze 100% energie regenerabilă în toate fabricile sale, până în 2030. De asemenea, Arcelik și-a propus să scadă consumul de energie utilizat pentru producerea fiecărui produs cu 45% până în 2030 (comparativ cu măsurătorile din 2015, în fabricile din Africa de Sud, Rusia, Turcia, România, China, Thailanda și Pakistan).

Arçelik, prima și singura companie industrială din Turcia care deține două centre de reciclare DEEE (Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice), a reușit, în ultimii șase ani, să realizeze economii de energie de 315 GWh și de apă de 6,4 milioane de tone, prin înlocuirea produselor vechi cu unele mai eficiente din punct de vedere al consumului, indiferent de marcă. Produsele vechi colectate de pe piață sunt trimise către centrele DEEE Arçelik unde sunt reciclate.

Economiile generate sunt echivalente cu consumul zilnic de energie electrică din aproape 39 de milioane de gospodării și consumul zilnic de apă din 7,9 milioane de locuințe. Prin reciclarea acestor deșeuri, 155.000 de tone de emisii de CO2 nu au mai ajuns în atmosferă.

Arctic este parte din grupul Arçelik din anul 2002, perioadă în care și-a crescut semnificativ atât cifra de afaceri, cât și capacitatea de producție.

Compania deține cea mai mare fabrică de electrocasnice din Europa continentală, unitatea de la Găești producând până în prezent peste 36 de milioane de aparate frigorifice. De asemenea, deține și singura fabrică Industry 4.0 din România și una din puținele din Europa, fabrica din Ulmi, Dâmbovița, având o capacitate de producție de 2.2 milioane de unități pe an.

Citeşte şi:

127 de organizații la nivel mondial au fost implicate în Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electronice
Vodafone își asumă un nou angajament: nivel net zero al emisiilor de dioxid de carbon până în 2040
spot_img

Ultimele știri