UPDATE: Incendiul din Delta Văcărești a fost stins – VIDEO

in Biodiversitate 24 February 2020 215 Views

UPDATE: Incendiul din Parcul Natural Văcărești a fost stins în jurul orei 19:30. Anunțul a fost făcut pe Facebook de către Asociația Parcul Natural Văcărești, care a precizat că toate focarele au fost stinse.

Un incendiu puternic s-a produs luni în București, în zona Deltei Văcărești din sud-estul orașului. Potrivit informațiilor ISU, aproximativ 30.000 de metri pătrați de vegetație uscată au fost cuprinși de flăcări. 

Sursă foto: Ioana Buru

La fața locului acționează nouă autospeciale. Accesul autospecialelor se realizează prin străzile Săvineşti şi Ionescu Florea. Din păcate, vântul puternic propagă flăcările, ceea ce face anevoioasă intervenția pompierilor, a membrilor asociației Parcul Natural Văcărești și a voluntarilor.

Potrivit asociației, habitatul reptilelor și amfibienilor nu sunt afectate, animalele fiind încă în hibernare.

“Colegii noștri sunt în teren alături de pompieri și voluntari. Arde vegetația uscată. DIn fericire incendiul se petrece într-o perioadă când reptilele și amfibienii sunt încă în hibernare. Păsările vor sosi abia la sfârsit de martie, astfel că impactul evenimentului asupra speciilor și habitatelor este minim”, se arată într-o postare pe Facebook a asociației amintite.

Sursă foto: Parcul Natural Văcărești

Mai mulți utilizatori Facebook au filmat incendiul:

Incendiu în Delta Văcărești

Posted by Robin Simion on Monday, February 24, 2020

 

Sălăjan

Posted by Materiale Parchet Uzin on Monday, February 24, 2020

 

Incendiu Delta Văcărești !

Posted by Dumitrescu Ion on Monday, February 24, 2020

 

Comentarii

comentarii