Armani nu va mai folosi blana naturală în colecțiile sale

in EcoLIFESTYLE 28 March 2016 285 Views

Printr-un gest pe care organizațiile pentru protecția animalelor îl consideră istoric, grupul Armani s-a angajat să elimine utilizarea blănii naturale din colecțiile sale, inclusiv din brand-urile Giorgio Armani, Emporio Armani si A/X Armani Exchange.

armani

Progresul tehnic realizat de-a lungul anilor ne permite să avem alternative valabile la dispoziția noastră, care fac inutile utilizarea unor practici crude în ceea ce privește animalele. Compania mea a făcut un pas important înainte, care reflectă atenția asupra problemelor critice de protecție și grijă pentru mediul înconjurător și animale”, a declarat Giorgio Armani.

Toate tipurile de blană, inclusiv cea de iepure, vor fi eliminate din colecția toamnă/iarnă 2016 care va fi prezentată în luna august a acestui an.

“Anunțul făcut de Armani clarifică faptul că designerii și consumatorii pot avea toată libertatea de creație și de lux fără a susține cruzimea față de animale”, a declarat John Vinding, președinte al Fur-Free Alliance, o coaliție de 40 de organizații de protecție a animalelor din 28 de țări care încearcă să pună capăt comerțului cu blănuri naturale.

Anunțul Armani vine după o decizie similară a celor dela Hugo Boss, care au promis în 2015 să nu mi afolosească niciun tip de blană în colecțiilor lor până la începerea sezonului toamnă/iarnă 2016.

Comentarii

comentarii