Întâlnire cu artizanii români ai designului responsabil. Unde și când va avea loc

in EcoLIFESTYLE 16 August 2017 216 Views

Designul de produs responsabil este tema centrală a evenimentului WunderDesign, care va avea loc mâine, 17 august, și este organizat de Asociația D`Avent, La Firul Ierbii. Cei interesați sunt așteptați începând cu ora 19.00, iar invitații vor discuta despre inițiative antreprenoriale, vor putea urmării proiecții și vor admira și vota produse, create de meșteri români.

design

foto: printscreen Youtube WunderDesign – privire in lumea designului responsabil

WunderDesign face parte din proiectul „Creator responsabil – design și producție cu cap”, care aparține Asociației D`Avent.

De ce un eveniment cu design de produs responsabil

Unul dintre organizatorii evenimentului, Georgiana Cremene, membru fondator Wunderkraft, spune că evenimentul de mâine răspunde unei nevoi a pieței de produse hand-made din România. Există o piață arhiplină de hand-made în România, însă nu toate produsele sunt gândite din perspectiva designului responsabil, spune Georgiana.

„De aici a venit și nevoia noastră să sprijinim ușor, ușor piața de hand-made și să facem trecerea către o piață orientată mai mult spre design responsabil, către o piață care realizează produse care durează.”

design

foto: WunderDesign

Expoziție cu produsele artizanilor români

WunderDesign este finalul cursului, cu același nume, pentru artizani și meșteri, care a avut loc în luna iulie și a fost organizat tot de Asociația D`Avent. Timp de nouă zile, 11 meșteri români au acumulat noțiuni despre designul de produs responsabil, au vizitat atelierele de lucru ale unor designeri români și au realizat produse cu materiale reciclate. Creațiile acestor meșteri vor fi jurizate și premiate mâine. Atât publicul, cât și o comisie va acorda note produselor. Comisia va fi compusă din trei oameni, care vor urmări criterii centrate în special pe tipul de materiale, vandabilitate, sustenabilitate și durabilitate, menționează organizatoarea evenimentului.

Cine sunt invitații

Printre cei care vor vorbi în cadrul evenimentului mâine se numără reprezentanți ai unor proiecte precum Dizainăr, Let’s Do It, Romania!, Circularia și Startarium. Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.

Comentarii

comentarii