Ateliere de upcycling la Electric Castle

in CSR, EcoLIFESTYLE 11 July 2019 117 Views

Cei peste 200.000 de participan╚Ťi a╚Ötepta╚Ťi la festivalul Electric Castle din acest an au ╚Öansa de a ├«nv─â╚Ťa despre importan╚Ťa reducerii cantit─â╚Ťii de plastic, dar ╚Öi despre aspecte practice legate de colectarea selectiv─â.

Ini╚Ťiativa face parte din programul Environment First, prin care Lidl ╚Öi Electric Castle ╚Öi-au propus s─â reduc─â amprenta ecologic─â a festivalului. Programul are ca obiective at├ót educarea participan╚Ťilor la festival ├«n ceea ce prive╚Öte colectarea selectiv─â ╚Öi risipa alimentar─â, c├ót ╚Öi implementarea unor solu╚Ťii concrete pentru a gestiona ariile cu cel mai mare impact asupra mediului din cadrul Electric Castle.

Lidl va sprijini o serie de workshop-uri ce vor avea loc zilnic ├«n zona Eco Stage. De exemplu, ├«n cadrul workshop-urilor Punga de pungi, participan╚Ťii vor ├«nv─â╚Ťa cum pot prelucra plasticul prin c─âlcare sau tricotare/cro╚Öetare pentru a-╚Öi confec╚Ťiona singuri alte obiecte utile, iar ├«n cadrul Precious plastic, ace╚Ötia vor putea vedea, cu ajutorul unui aparat special, tot ciclul de reciclare prin care trec de╚Öeurile din plastic ÔÇô sortare, sp─âlare, m─ârun╚Ťire ╚Öi injectare ├«ntr-o nou─â form─â.

Reducerea cantit─â╚Ťii de plastic

Pentru a reduce cantitatea de plastic folosită în cadrul Electric Castle, cea mai mare parte a paharelor, farfuriilor și tacâmurilor din plastic folosite în zonele de food court și baruri vor fi înlocuite cu alternative biodegradabile. În plus, vor exista variante de pungi de hârtie și din materiale textile ca alternativă la pungile de plastic.

Totodat─â, incinta festivalului au fost amplasate peste 60 de sta╚Ťii de colectare selectiv─â a de╚Öeurilor, cu containere separate pentru materialele reciclabile ╚Öi resturi menajere.

├Än plus, anul acesta, Lidl va dubla eforturile de protejare a mediului cu cele de prezervare a patrimoniului cultural al Bon╚Ťidei, prin proiectul Royal Bank of Plastic. Astfel, ├«n imediata vecin─âtate a magazinului Lidl din festival, vor fi amplasate dou─â aparate de colectare selectiv─â a plasticului ╚Öi, pentru fiecare PET depus, Lidl va dona un leu pentru renovarea castelului B├ínffy.

├Än privin╚Ťa reducerii rispei alimentare, Banca de Alimente Cluj va colecta produsele alimentare comestibile, r─âmase nev├óndute ├«n cadrul festivalului, ╚Öi le va distribui c─âtre diferite organiza╚Ťii non-profit din regiune, care ofer─â sprijin persoanelor defavorizate.

Comentarii

comentarii