Atos compenseaz─â 100% din emisiile sale de carbon printr-un program global de parcuri eoliene

in Business, Energie, Politici verzi 29 April 2019 79 Views

Atos, lider global ├«n transformare digital─â, anun╚Ť─â c─â a reu╚Öit s─â compenseze 100% din emisiile sale de CO2 ├«n ├«ntreaga lume ├«n 2018, printr-un program dedicat parcurilor eoliene.

├Än plus, fa╚Ť─â de compensarea emisiilor din centrele sale de date, pe care a ├«ndeplinit-o ├«ncep├ónd cu 2014, Atos men╚Ťioneaz─â c─â, ├«n prezent, programul include ╚Öi compensarea emisiilor de carbon produse de birourile sale ╚Öi c─âl─âtoriile de business. Aceast─â ini╚Ťiativ─â face parte din programul global de mediu al Atos, parte din planul strategic Advance 2021.

Ca parte a efortului global de combatere a schimb─ârilor climatice, Atos se angajeaz─â s─â-╚Öi reduc─â ├«n mod continuu amprenta ecologic─â prin implementarea programului s─âu de mediu, care include mai multe ini╚Ťiative, inclusiv modernizarea centrelor de date, cre╚Öterea utiliz─ârii energiilor regenerabile, reducerea amprentei de carbon ╚Öi ├«mbun─ât─â╚Ťirea eficien╚Ťei energetic─â per ansamblu.

Peste 4.500 de angajaţi Amazon cer companiei măsuri urgente pentru reducerea amprentei de carbon

Pentru a-╚Öi compensa emisiile de CO2 din toate activit─â╚Ťile sale, Atos a investit ├«n trei parcuri eoliene situate ├«n India. Proiectul, care a ├«nceput ├«n 2010 ├«n trei state din India (Karnataka, Gujarat ╚Öi Maharashtra), promoveaz─â utilizarea energiei regenerabile ╚Öi a dus la instalarea unui num─âr total de 137 de turbine eoliene.

├Än fiecare an, cele trei parcuri eoliene produc 109,6 megawa╚Ťi ╚Öi alimeneteaz─â aproximativ 40.000 de gospod─ârii din mediul rural. Ele ├«mbun─ât─â╚Ťesc capacitatea de produc╚Ťie a industriilor ╚Öi companiilor locale ╚Öi contribuie la dezvoltarea economiei indiene, prin furnizarea de noi locuri de munc─â, ╚Öi a ini╚Ťiativelor ├«n materie de educa╚Ťie ╚Öi asisten╚Ť─â medical─â.

Atos sprijin─â demersurile companiilor de a avea opera╚Ťiuni mai sustenabile. ├Än plus, clien╚Ťii Atos pot bifa cifra ÔÇťzeroÔÇŁ ├«n rapoartele lor de emisii de carbon pentru solu╚Ťiile g─âzduite ├«n centrele de date Atos.

“├Äncep├ónd cu 2008, Atos a demarat un program global de mediu care include modernizarea centrelor de date ╚Öi reducerea coeficientului PUE – Power Usage Effectiveness, utilizarea pe o scar─â mai larg─â a energiei electrice decarbonizate ╚Öi un program global de compensare. ├Än cadrul planului nostru strategic Advance 2021, ne angaj─âm s─â reducem emisiile de carbon cu p├ón─â la 20% raportat la venituri, pentru a contribui la combaterea schimb─ârilor climatice. Prin urmare, suntem m├óndri s─â oferim clien╚Ťilor no╚Ötri servicii de g─âzduire pe deplin compensate”, a declarat Philippe Mareine, Head of Corporate Social Responsibility, Atos.

Pentru ca acest proiect să îndeplinească standardele VCS (Verified Carbon Standard), Atos a încheiat un parteneriat cu EcoAct.

ÔÇťCa lider ├«n industria de consultan╚Ť─â ├«n domeniul neutralit─â╚Ťii carbonului, EcoAct este foarte m├óndr─â s─â sprijine Atos ├«n implementarea strategiei sale de neutralizare a carbonului, ├«n special prin extinderea domeniului de acoperire a emisiilor de carbon ├«n 2018 la birourile sale ╚Öi c─âl─âtoriile de afaceri din ├«ntreaga lumeÔÇŁ, afirm─â Arnaud Dor├ę, Executive Director, EcoAct France.

Pe termen lung, obiectivele Atos privind reducerea emisiilor de carbon au fost aprobate de Science-Based Targets initiative (SBTi) și sunt conforme cu efortul global de limitare a creșterii schimbărilor climatice sub 2°C.

Emisiile de dioxid de carbon ale statelor dezvoltate industrial au crescut în 2018

Atos SE (Societate European─â) este lider ├«n domeniul serviciilor digitale, cu venituri anuale de circa 12 miliarde de euro ╚Öi aproximativ 120.000 de angaja╚Ťi ├«n 73 de ╚Ť─âri.

Cu o vast─â expertiz─â ├«n tehnologie, Atos colaboreaz─â cu clien╚Ťi din sectoare de business diferite: Industria Ap─âr─ârii, Servicii Financiare, S─ân─âtate, Industria Prelucr─âtoare, Media, Utilit─â╚Ťi, Sectorul Public, Retail, Telecomunica╚Ťii ╚Öi Transport.

Grupul este Partenerul Global pentru Tehnologia Informa╚Ťiei al Jocurilor Olimpice & Parlimpice ╚Öi este listat la bursa pan-european─â Euronext din Paris.

Comentarii

comentarii